• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

VIDEO Real - Levante 1-1. Tehnologia VAR și cea pentru linia porții nu au fost introduse încă în La Liga, unde polemicile continuă să apară, atunci când avem parte de faze discutabile de arbitraj. A fost cazul și la meciul dintre Real Madrid și Levante, acolo unde campioana Spaniei și a Europei a cerut validarea unui gol în prima repriză.

Momentul a avut loc în minutul 16, atunci când Real era deja condusă de Levante cu 0-1. Lucas Vazquez a centrat în forță de pe dreapta, din apropierea liniei de fund, însă traiectoria mingii a fost ciudată și se îndrepta spre poartă. Portarul Raul a ținut să prindă mingea pe linia porții, iar madrilenii au susținut că a mingea a depășit-o.

Reluările au demonstrat că Real nu a fost nedreptățită de tușierul care a indicat că balonul a fost păstrat în joc de goalkeeper-ul oaspeților. Chiar dacă decizia a fost corectă, este o fază care demonstrează utilitatea pe care o poate aduce tehnilogia în fotbal, fie că este vorba de cea pentru linia porții, care ar fi fost extrem de folositoare aici, ori arbitrajul video.

Cu doar o zi în urmă, președintele clubului madrilen, Florentino Perez, a lansat noi critici la adresa arbitrajului din Spania, despre care spunea că nu se ridică la nivelul meciurilor de genul Real - Barcelona și se declara în favoarea introducerii tehnologiei arbitrajului video, pentru o mai bună transparență a arbitrajului.

VIDEO Faza la care Real a cerut gol