• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Deși Zidane afirmă că se bazează foarte mult pe Nacho (26 de ani), pe care îl consideră al patrulea fundaș central de mare valoare din lot, după Ramos, Varane și Pepe, Real Madrid a pornit pe urmele unuia dintre cei mai curtați apărători din acest moment: brazilianul Marquinhos, de la PSG.

Raphael Varane (22 de ani) pare să îi fi luat fața lui Pepe (33 de ani pe 26 februarie) în ultima vreme și a devenit titularul de drept în centrul apărării Realului, alături de Sergio Ramos (29 de ani). Nacho e o soluție la fel de bună, mai ales că, de un an încoace, accidentările afectează des compartimentul defensiv.

Cu toate acestea, madrilenii încearcă să creeze o concurență mai puternică pentru un loc de titular. O opțiune importantă ar fi brazilianul Marquinhos, de la PSG, care nu intră mereu în primul 11 al campioanei Franței, care îi are în centrul defensivei pe titularii naționalei țării sale: Thiago Silva și David Luiz. Ultimul a devenit cel mai scump apărător din istorie în 2014, când francezii i-au plătit lui Chelsea 50 de milioane de euro.

31,4 milioane de euro a plătit PSG pentru a-l aduce pe Marquinhos de la AS Roma, în vara lui 2013. Acum, Real l-ar putea transforma în cel mai scump fundaș central, chiar peste suma de 50 de milioane de euro plătită pe David Luiz.

În vârstă de 21 de ani, Marquinhos este urmărit și de Barcelona. Au apărut informații potrivit cărora, săptămâna trecută, campioana Spaniei și a Europei ar fi făcut o ofertă formației pariziene.

9 meciuri a jucat Marquinhos în prima reprezentativă a Braziliei, pentru care a debutat în 2013.

4 goluri în 60 de meciuri are brazilianul de 21 de ani pentru PSG.