• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Marco Asensio (21 de ani) a devenit în ultima perioadă unul dintre cei mai mediatizaţi jucători din lume. Mijlocaşul ofensiv a recunoscut că Zidane l-a comparat cu Messi, lucru care l-a măgulit.

Asensio a semnat cu Real Madrid în ianuarie 2015. Clubul ”galactic” nu a ales să-l aducă pe ”Santiago Bernabeu” decât în vara imediat următoare, pentru ca mai apoi să-l cedeze sub formă de împrumut, pentru un sezon, la Espanyol Barcelona. A revenit, sub comanda lui Zinedine Zidane, la începutul sezonului trecut și a cunoscut rezultate dintre cele mai bune. A strâns 38 de partide, a înscris de 11 ori și a contribuit decisiv la alte patru reușite ale colegilor în toate competițiile.

Acum, după startul de sezon fulminant - a făcut instrucţie cu Barcelona în Supercupă -, presa din Vest îl mediatizează intens pe tânărul jucător. Într-un inteviu acordat zilele trecute, Asensio a vorbit despre modul în care tehnicianul lui Real l-a flatat.

"Zidane mi-a spus că, în afară de Messi, nu a mai văzut niciodată un stangaci precum sunt eu. Am fost extrem de impresionat, cu toţii ştim cine e Messi şi ce a reuşit", a spus Asensio, conform FourFourTwo.

În încheiere, mijlocaşul ofensiv al lui Real a acceptat să vorbească şi despre transferul lui Neymar la PSG. De curând, Perez a spus că pe Asensio nu îl interesează banii, ci faptul că joacă la o echipă unde se simte perfect.

"A fost ciudat să văd că Neymar pleacă de la Barcelona. Era unul dintre cei mai importanţi jucători ai lor şi te aştepţi să reuşească să îl ţină. A fost un transfer neaşteptat", a concluzionat Asensio.

Altfel, Asensio este incert pentru partida din Liga Campionilor pe care Real o va disputa miercuri pe teren propriu cu APOEL Nicosia.