• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Real Madrid își făcuse planuri pentru a aduce la finalul sezonului trei jucători importanți, dar sancțiunea FIFA, interdicție la transferuri pentru două perioade de mercato, prima fiind cea din vara viitoare, îi face pe madrileni să încerce să rezolve trei transferuri în această iarnă. Sunt doriți un atacant, un mijlocaș și un fundaș stânga.

Ernesto Bronzetti, agent de jucători care a lucrat cu Florentino Perez la mai multe transferuri ale Realului, a declarat unei televiziuni italiene că madrileni trebuie să facă transferurile imediat. În atac, opțiunile sunt Robert Lewandowski și Alvaro Morata. Numai că o înțelegere cu polonezul lui Bayern era greu de realizat și în vară, cu atât mai puțin e greu de crezut că s-ar putea concretiza în această iarnă.

În ceea ce-l privește pe Morata, Real are o clauză de răscumpărare de la Juventus, de 35 de milioane de euro, pe care o pot activa imediat. Dar atacantul în vârstă de 23 de ani care vrea să meargă cu Spania la EURO 2016, ar putea fi nemulțumit că la Real ar fi o alternativă pentru Benzema, nu titular indiscutabil.

Pentru postul de mijlocaș, misiunea Realului nu e deloc mai simplă ca la atacanți. Paul Pogba e ținta primordială a lui Zinedine Zidane, dar prețul său e uriaș și nu se știe dacă francezul vrea să plece de la Juventus. E situația identică cu cea a lui Marco Verratti, de la PSG, și el dorit de Zidane.

Singura variantă rezolvabilă simplu este cea a fundașului stânga, Fabio Coentrao urmând să revină la vară de la AS Monaco, unde e împrumutat. Portughezul mai are apoi trei ani de contract cu Real, fiind deci o opțiune viabilă, în condițiile în care Real nu mai are drepturi la transfer.