• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gareth Bale, atacantul echipei Real Madrid, abia refăcut după ruptura fibrilară în a treia parte a mușchiului aductor, s-a accidentat din nou la pulpa piciorului, dar antrenorul Zinedine Zidane i-a luat apărarea vineri, afirmând că are toată susţinerea sa în ciuda faptului că presa spaniolă şi-a pierdut răbdarea faţă de jucătorul galez.

"Trebuie spus că nu este mare lucru şi că, oricum ar fi, sunt în spatele lui. Sper că va ieşi repede din această situaţie", a declarat tehnicianul francez într-o conferinţă de presă.

După două luni de absenţă din cauza unei accindentări la pulpa unui picior, apoi la o coapsă, Bale a revenit marţea trecută pe gazon în Cupa Spaniei, contra lui Fuenlabrada, dând o pasă decisivă. Dar el a resimţit o "jenă" la pulpa piciorului după partidă şi va fi din nou indisponibil pentru meciul de sâmbătă cu Athletic Bilbao din campionatul Spaniei.

"Nu ştim cât va lipsi, nu pot să dau o dată. Va depinde de el. Sper totuşi că va fi săptămâna viitoare. El îşi doreşte să fie cu noi, nu vrea să fie din nou accidentat. Este un jucător care are dorinţa să câştige, care vrea alături de coechipierii săi, dar deocamdată trebuie să avem răbdare cu el", a afirmat Zidane.

20 de accidentări de când a ajuns la Real

Situaţia lui Bale, sosit în 2013 la madrileni pentru aproximativ 100 milioane euro şi constant marcat de accidentări, a început să agaseze presa spaniolă, care se miră cum poate un jucător să fie atât de fragil.

Totuși, galezul este într-adevăr urmărit de ghinion după ce a suferit o nouă accidentare. În mai bine de patru ani de când a ajuns în curtea lui Real Madrid, Bale a acumulat o lungă listă de accidentări. Aceasta, ultima, este cea de-a 20-a accidentare de când a fost prezentat pe ”Santiago Bernabeu”.

Majoritatea accidentărilor au fost musculare, în special la piciorul stâng, care este afectat din nou acum.