• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

David Alaba ar putea deveni următorul super-transfer făcut de Real Madrid. ”Galacticii” l-au mai dorit în trecut pe austriacul lui Bayern Munchen, dar campioana Europei e pregătită să negocieze acum pentru mutarea iernii.

Bild anunță că Zinedine Zidane este cel care insistă pentru transferul fundașului de 25 de ani, mai ales că întâmpină mari probleme în flancul stâng.

Marcelo este accidentat, la fel și Theo Hernandez. Cel care i-a înlocuit pe cei doi a fost Nacho, spaniolul care poate ocupa orice post din defensiva lui Zidane.

Alaba și-a prelungit contractul cu Bayern până în 2021, anul trecut, dar a fost întotdeauna nemulțumit de rolul primit în Bavaria. Internaționalul și-ar dori să evolueaze în linia mediană.

Dacă va ajunge la Real Madrid, Alaba va avea o concurență acerbă. Marcelo e considerat cel mai bun fundaș stânga din lume și e greu de crezut că poate fi scos din primul 11.

Real l-a dorit pe Alaba și în 2016, dar Bayern i-a fixat iniţial un preţ de transfer de 80 de milioane de euro lui David, de care s-au mai interesat anul trecut Barcelona, Manchester United şi Manchester City.

Fotbalistul născut la Viena din tată nigerian şi mamă filipineză a ajuns la Munchen încă de la 16 ani şi a devenit cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei Austriei, la 17 ani.