• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Thibaut Courtois, portarul lui Chelsea, ar putea fi primul transfer "galactic" pe 2018. Potrivit Marca, goalkeeper-ul a refuzat să îşi prelungească înţelegerea cu "albaştrii", scadentă în vara lui 2019, şi e aproape de o mutare pe Bernabeu.

După ce în anii precedenţi Real i-a făcut marcaj strâns lui De Gea, care a fost, potrivit spuselor lui Perez, la câteva minute distanţă de a ajunge în capitala Spaniei, acum gruparea blanco s-a reorientat către un rival din Premier League.

În vârstă de 25 de ani, belgianul e văzut drept o soluţie pentru următorul deceniu în poarta madrilenilor. Cu un background solid la Atletico Madrid, unde a fost împrumutat de Chelsea în perioada 2011-2014, Courtois a devenit principala ţintă a lui Perez.

Suma de transfer se va ridica probabil la peste 60 de milioane de euro, record absolut pentru un portar, iar la mutare va contribui şi faptul că belgianul nu se simte prea bine în Premier League. El a refuzat deja oferta de prelungire a contractului, făcută de şefii de pe Stamford Bridge, transmiţându-le acestora că vrea o provocare în afara Regatului Unit. Pe fir a intrat imediat Real, formaţie care se bazează în acest moment pe Keylor Navas.

De notat că pe lista "galacticilor" a fost în ultima perioadă şi un alt jucător de la Chelsea, Eden Hazard, dar acesta va semna prelungirea contractului. Şansele ca această mutare să se mai facă au scăzut spre zero.

34,7 milioane de lire a plătit City pentru Ederson în această vară, brazilianul devenind cel mai scump portar din istorie (l-a depăşit pe Buffon)