• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Neymar s-a întors la Barcelona. Nu pentru a juca, evident, ci pentru a-şi vizita prietenii rămaşi în Catalunya. Brazilianul s-a întâlnit cu Messi şi Suarez.

După o partidă fantastică contra lui Toulose, în care a reuşit o dublă, două assisturi şi a obţinut un penalty, Neymar a profitat de faptul că PSG nu s-a antrenat marţi. Tehnicianul le-a dat liber jucătorilor, iar sud-americanul a luat primul avion cu destinaţia Barcelona.

El a mers alături de sora sa, Rafaela, în capitala Cataluniei, unde s-a întâlnit cu mai mulţi prieteni, printre care şi foştii săi colegi de la gruparea blaugrana.

"Reîntregirea tridentului. Neymar s-a întors la Barcelona", notează sport.es, ziarul de casă al Barcelonei, care prezintă poza postată de Messi pe Instagram, în care cei doi şi Suarez îi transmit un mesaj lui Pique. "S-a întors @3gerardpique" a scris argentinianul, aluzie la mesajul scris de fundaş pe o reţea de socializare, înainte ca Neymar să se transfere la PSG. "Rămâne!", a scris Pique la vremea respectivă alături de o poză în care apărea lângă Neymar. Acea postare a fost interpretată de fanii Barcelonei ca o informaţie clară din interior că unul din favoriţii lor a fost convins să nu plece de pe Nou Camp. În fapt, fundaşul spaniol a explicat ulterior că era vorba doar de o dorinţă, o ultimă tentativă de a-şi convinge prietenul şi colegul să nu părăsească echipa.

Dacă relaţiile dintre Neymar şi foştii colegi au rămas excelente, nu acelaşi lucru se poate spune despre raportul cu formaţia blaugrana. Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, Barça anunţă că l-a reclamat pe Neymar la FIFA, solicitându-i fotbalistului de 25 de ani despăgubiri de 8,5 milioane de euro, plus o dobândă de 10%, ceea ce ar duce suma datorată la 9,3 milioane de euro.