• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Numirea lui Zidane pe banca tehnică a Realului rezolvă o mare problemă a "albilor": Benzema, despre care s-a scris că va părăsi Madridul, este văzut de noul antrenor drept un jucător de bază. Mai mult, "Zizou" ar putea face lobby pe lângă Deschamps pentru reprimirea atacantului în lotul pentru Euro.

INTRĂ AICI ŞI VOTEAZĂ CEL MAI BUN JUCĂTOR DIN LUME ÎN 2015

Ultimele luni au fost complicate pentru Benzema, care, chiar şi aşa, a avut o rată de goluri bună. Atacantul este suspectat că l-ar fi şantajat pe Valbuena în deja celebrul caz cu sex-tapeul în care ar fi protagonist mijlocaşul de buzunar (surse apropiate anchetei susţin că Benzema i-ar fi spus coechipierului său de la naţională de această înregistrare la începutul lunii octombrie, la o reunire a lotului Franţei. Unul dintre apropiaţii atacantului ar fi fost contactat în scopul de a-l folosi pe acesta pentru şantajarea lui Valbuena).

Drept urmare, Real s-a gândit să îl vândă, eveniment intens mediatizat, dar, mai important pentru noi, având în vedere că suntem în aceeaşi grupă cu Franţa la Euro, Deschamps a anunţat că îl suspendă pe vârf pe o perioadă nedeterminată din naţională. Venirea lui Zidane la cârma lui Real ar putea să schimbe lucrurile, în condiţiile în care acesta se află într-o relaţie bună cu selecţionerul "cocoşilor". De altfel, într-o intervenţie în luna decembrie, omul care a înscris două goluri în finala CM 1998, cu Brazilia (scor 3-0) şi-a manifestat sprijinul necondiţionat faţă de Benzema.

"Sunt foarte mişcat de ceea ce i se întâmplă lui Karim. Am vorbit cu el, cred în nevinovăţia lui şi îl sprijin. Franţa are nevoie de el, cel mai bine ar fi să nu fie suspendat şi să îşi poată ajuta echipa la Euro", spunea Zizou într-un interviu în urmă cu mai bine de o lună.

27 de goluri în 81 de partide a marcat Benzema pentru prima reprezentativă a Franţei

România şi Franţa sunt în aceeaşi grupă la Euro 2016, cele două formaţii urmând a se întâlni chiar în meciul de debut al competiţiei.

De-a lungul timpului, Franța i-a mai suspendat din echipa națională pe Eric Cantona, Franck Ribery, Nicolas Anelka și Antoine Griezmann, tot din din motive disciplinare.