• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cu doar câteva zile înainte de El Clasico, presa din Spania e conectată la tot ce înseamnă derby-ul care polarizează lumea fotbalului. Astfel, jurnaliştii iberici au aflat - prin intermediul lui Joan Laporta, fost preşedinte al Barcelonei în perioada 2003-2010 - că Ronaldo a fost foarte aproape de gruparea catalană.

În vara lui 2003, înainte ca CR7 să meargă la United, jucătorul i-a fost propus şi Barcelonei. Impresarul lusitanului era în tratative cu Laporta pentru transferul lui Deco şi s-a ivit oportunitatea de a-l aduce şi pe Ronaldo, la vremea respectivă doar un puşti.

Dacă Ferguson îl ochise deja pe lusitan de la un meci amical jucat cu Sporting, pentru conducerea Barcelonei, Ronaldo era doar un jucător promiţător şi atât. Laporta nu a sesizat la vremea respectivă potenţialul uriaş al portughezului şi s-a rezumat doar la transferul lui Deco, de la Porto.

"Eram în perioada de reconstrucţie a clubului. Am fost la Sporting Lisabona chiar înainte ca Ronaldo să semneze cu Manchester United. Am vorbit cu agentul său să-l luăm pe Deco, iar el ne-a zis că are un jucător tânăr şi bun. S-au înţeles cu United pentru 19 milioane, dar nouă ni-l lăsau pe 17 milioane", a rememorat Laporta pentru presa spaniolă.

Un an mai târziu, la echipa mare a Barcelonei debuta Messi, iar ce s-a întâmplat ulterior ştim cu toţii. Acum lusitanul şi argentinianul sunt în faţa unui nou meci direct, în cel mai aşteptat duel al planetei: FC Barcelona - Real Madrid, primul El Clasico al acestui sezon, e programat pe 3 decembrie și va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1. Fazele VIDEO vor fi în timp REAL pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.