• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Acum mai bine de opt ani, pe data de 6 iulie 2009, Cristiano Ronaldo a fost prezentat drept jucătorul lui Real Madrid în fața unui public uriaș prezent pe ”Santiago Bernabeu”. Florentino Perez a făcut toate eforturile pentru a-l aduce la Real şi i-a plătit lui Manchester United 80 de milioane de lire sterline (94 de milioane de euro). Era al treilea transfer oficializat de madrileni în acea vară, după brazilianul Kaka (AC Milan) şi Raul Albiol (Valencia). Avea să urmeze Karim Benzema, adus de la Olympique Lyon.

Pentru portughez, era un vis devenit realitate. Pentru formaţia din capitala Spaniei, era răspunsul dat rivalei FC Barcelona, care tocmai realizase tripla La Liga-Cupa Regelui-Champions League.

Starul portughez o lăsa pe Manchester United după șase sezoane incredibile. A fost un transfer care a revoluționat fotbalul mondial și a propulsat-o pe Real Madrid ca fiind unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Aproape nouă sezoane mai târziu, la cei 32 de ani ai săi, Ronaldo a marcat 411 goluri în 401 de jocuri, a câștigat de trei ori Liga Campionilor și tot de atâtea ori La Liga.

Săptămâna trecută, de patru ori câștigătorul trofeului ”Ballon d'Or” a fost invitatul fostului coleg de echipă de la United, Rio Ferdinand, într-un interviu televizat.

”Când am aterizat la Madrid și am început să simt atmosfera de pe ”Santiago Bernabeu”, am crezut că urmează un meci de fotbal pentru că erau mulți oameni în jurul arenei”, a spus Ronaldo.

Însă fără îndoială, Ronaldo a fost "perla coroanei". Un lucru confirmat la acel moment de faptul că la prezentarea oficială de pe Santiago Bernabeu au fost prezenţi 80.000 de fani. Un nou record în materie. Precedentul fusese stabilit pe 5 iulie 1984, când 75.000 de spectatori au luat cu asalt Stadio San Paolo pentru a-l întâmpina pe Diego Maradona, care tocmai semnase cu Napoli.

”M-a uimit faptul că toți acești oameni au venit la stadion doar să mă vadă pe mine. A fost o mare surpriză, a fost o zi incredibilă, eram atât de mândru pentru că oamenii de aici iubesc fotbalul spaniol. A fost o zi minunată pentru mine”, a mai adăugat lusitanul.

Dar cel mai important era ca CR7 să confirme pe teren. Şi din acest punct de vedere, nu există dubii că, în urmă cu 8 ani, Perez a făcut una dintre cele mai bune investiţii din cariera lui de preşedinte la Real Madrid. Unii ar spune chiar cea mai bună. ”M-am gândit atunci să-mi arăt clasa, să demonstrez că sunt un jucător diferit și asta am și făcut. Am sosit, am avut un prim sezon fantastic și mi-am îmbunătățit jocul în fiecare an ajungând să am o experiență extraordinară. La United am învățat să fiu mai bun și mai bun pentru a fi în jurul celor mai buni jucători din lume”, a mai spus Ronaldo.

În acelaşi timp, perioada petrecută la Madrid l-a ajutat să se maturizeze şi să devină liderul de care Portugalia avea nevoie. Iar anul trecut, lusitanii au cucerit primul titlu din istoria lor, în Franţa, unde au devenit campioni europeani, după o finală câştigată împotriva gazdelor. Ronaldo a ieşit accidentat şi a suferit de pe bancă alături de colegii săi din teren. Dar importanţa lui la succesul naţionalei lui Fernando Santos este în afara oricărui dubiu. ”Pentru asta am învățat că trebuie să îmbin talentul cu munca grea. Nu am uitat și nu o să uit perioada petrecută la United”, a spus Ronaldo.

În 2009, şeful staff-ului medical de la Real Madrid, Carlos Diez, anunţa încântat că Ronaldo este într-o formă fizică perfectă şi că "pentru el, este un vis. Iar acest vis începe să devină realitate chiar de azi". Deşi au existat şi momente mai puţin plăcute (cel mai recent, scandalul legat de presupusa fraudă fiscală de care este acuzat), Cristiano continuă să-şi trăiască visul şi după opt ani.