• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Cristiano Ronaldo a marcat primul său gol ca jucător profesionist într-un meci oficial în urmă cu 15 ani, cu ocazia partidei dintre Sporting Lisabona şi Moreirense, care a deschis calea unei cariere pline de succese.

La vârsta de 17 ani şi opt luni, Ronaldo a înscris pentru prima oară pe data de 7 octombrie 2002, într-o partidă din etapa a 6-a a campionatului Portugaliei disputată pe vechiul stadion Jose Alvalade, în care atacantul din Madeira a fost titular.

Cu nr. 28 pe spatele tricoului şi cu numele "Cristiano Ronaldo", portughezul a înscris golul pentru 2-0 după ce a driblat mai mulţi adversari. În cursul aceluiaşi meci, Ronaldo a marcat după mai multe minute din nou, stabilind scorul final la 3-0.

Sporting era antrenată pe atunci de fostul selecționer al României, Ladislau Boloni. Românul fiind cel care a avut încredere în starul celor de la Real Madrid și i-a oferit șansa să joace pentru prima echipă.

După 15 ani, Ronaldo însumează 612 goluri înscrise, pentru Sporting Lisabona, echipa care l-a format, Manchester United, Real Madrid şi echipa naţională a Portugaliei, în 871 de meciuri.

VIDEO cu primul gol marcat de Ronaldo la Sporting

 

Agerpres

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT