• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Trecerea pachetului majoritar de acţiuni al lui Espanyol Barcelona în mâinile chinezului Chen Yansheng a adus schimbări importante în organigrama clubului. Preşedintele Joan Collet şi directorul sportiv Oscar Perarnau, care au insistat pentru aducerea lui Costel Gâlcă, sunt printre cei care au plecat.

Dacă despărţirea de Collet este normală, în condiţiile în care Chen Yansheng a devenit noul proprietar, în ceea ce-l priveşte pe Perarnau, lucrurile sunt diferite.

Oficialul care lucra pentru catalani de 19 ani a anunţat că decizia de a pleca îi aparţine în totalitate şi a precizat că a luat-o din cauza problemelor personale.

"Decizia este exclusiv a mea şi a fost luată din motive personale. Este o decizie care nu are legătură cu sportul, astfel că vă rog să o respectaţi şi să o înţelegeţi", a spus demisionarul Perarnau, extrem de emoţionat.

La conferinţa de presă în care fostul director soportiv şi-a anunţat plecare a fost prezent şi Costel Gâlcă, alături de Joan Collet şi o parte dintre jucătorii echipei.

Clubul are deja un nou consiliu de administraţie. Chen Yansheng va fi preşedinte, iar Carlos García Pont va avea funcţia de vicepreşedinte. Noua conducere are în componenţă alţi patru oameni de afaceri chinezi, însă, deocamdată, nu a fost numit un alt director sportiv. Din câte se pare, acesta va fi tot un spaniol.

Noul preşedinte a avut o scurtă întâlnire cu Gâlcă, cei doi discutând lucruri generale. Deşi oamenii care l-au dorit la club au plecat, tehnicianul român nu este în pericol şi a declarat că este pregătit să lupte pentru obiectivul impus de Chen - calificarea lui Espanyol în Liga Campionilor în cel mult trei ani.