• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Trecerea lui Neymar la PSG pentru 222 de milioane de euro a deschis o nouă etapă în industria transferurilor și acum orice pare posibil. Inclusiv achitarea clauzei de 300 de milioane de euro pe care o are Lionel Messi.

"Operațiunea Coutinho" ține prima pagină a ziarelor din întreaga Europă și presiunea pusă pe Liverpool pare din ce în ce mai mare ținând cont că brazlianul a făcut o cerere oficială de transfer. Întrebat despre acest subiect în cadrul unei conferințe de presă, Klopp a recunoscut că orice e posibil în fotbal, inclusiv o plecare a lui Messi de la Barcelona.

"E destul de simplu. Până acum, toată lumea credea că așa ceva e practic imposibil. Există acea listă care conține clauzele de reziliere a jucătorilor de la Barcelona, iar a lui Leo Messi este de 300 de milioane de euro. Într-o lună Messi ar putea fi vândut pe această sumă. Până acum părea o sumă fabuloasă și pusă la întâmplare în contract tocmai pentru că era atât de mare. Cine ar plăti o asemenea sumă? Acum pur și simplu s-a întâmplat" a declarat Klopp.

Cum transferul lui Neymar a dat peste cap lumea fotbalului, mai multe cluburi au sugerat că ar trebui pusă o limită a banilor pe care un club îi poate cheltui într-o perioadă de mercato.

"Cel mai simplu ar fi să se facă o regulă. <<Aici trebuie să ne oprim>> și cluburile mari să stabilească această limită. Fie că e vorba de 150 de milioane de euro sau 550 de milioane de euro. După aceea nimeni nu s-ar mai putea plânge. Ținând cont ce s-a întâmplat (nr. în cazul lui Neymar), trebuie discutat despre asta" a mai declarat antrenorul lui Liverpool.