• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, ajutat de o ”armată” de intermediari a reușit să-i convingă pe șefii lui Liverpool să-l cedeze în cele din urmă pe Philippe Coutinho. Fotbalistul a declarat recent că regretă că nu a ajuns din vară pe ”Camp Nou”, declarație care, probabil, le-a dat de gândit ”cormoranilor”. Acum, prima pagină a ziarului spaniol Sport anunță că Liverpool a acceptat să-l transfere pe fotbalist, iar o mutare în acest sens urmează să aibă loc în anul 2018.

Subiectul ”Philippe Coutinho la Barcelona” s-a întors pe prima pagină a ziarului spaniol Sport, în ediția de luni, 25 septembrie 2017. ”Jucătorul brazilian, care a evoluat deja în actalul sezon de Champions League cu Liverpool, este din nou în interesul Barcelonei”, au anunțat jurnaliștii spanioli. Ei spun că președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeucare i-a convins pe șefii ”cormoranilor” să-l cedeze pe fotbalist, iar o eventuală mutare ar urma să aibă loc în luna ianuarie a anului viitor sau la vară.

”FC Barcelona nu a cedat și a reluat interesul pentru Philippe Coutinho. Conducerea clubului blaugrana a lucrat cu mai mulți impresari pentru a-i convinge pe cei de la Liverpool”, au scris ibericii pe prima pagină. ”Conducerea clubului Liverpool a acceptat transferul fotbalistului, atât pentru perioada ianuarie 2018, cât și pentru iulie 2018”, a mai precizat surca citată. 

În urmă cu o săptămână, Coutinho a dezvăluit că s-a simțit în mijlocul unui conflict și că eventualul transfer ar fi fost mai mult decât potrivit atât pentru el cât și pentru familia sa. ”Ce s-a întâmplat a fost că am primit o ofertă de a ajunge la FC Barcelona și, în viață, uneori ești interesat și alteori nu. În cazul meu, așa cum știe toată lumea, m-a interesat să ajung la Barcelona. Atât eu cât și familia mea și-a dorit asta”, a anunțat fotbalistul.

Football Leaks a dezvăluit că FC Barcelona a mers dincolo de negocierile purtate cu Liverpool și i-a făcut o ofertă directă mijlocașului brazilian. Astfel, conducerea catalanilor i-a înaintat un contract generos, întins pe 25 de pagini, pentru a semna un angajament pe următorii cinci ani. Suma promisă de gruparea ”blaugrana” se ridica la 100 de milioane de lire sterline (113 milioane de euro).