• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Dani Carvajal trece printr-o situație extrem de grea, după ce s-a aflat că fundașul Realului are probleme la inimă și suferă de o infecție virală, care îi afectează pericardul. Madrilenii sunt îngrijorați în legătură cu starea de sănătate a fundașului dreapta, care nu știe când va putea reveni pe teren. Situația fundașului dă peste cap planurile lui Zidane, care ar putea fi nevoit să modifice sistemul de joc al Realului.

Concret, Marca anunță că apărătorul iberic poate lipsi de pe teren câteva săptămâni sau chiar câteva luni, iar marea problemă este incertitudinea. Totul depinde de reacția lui Carvajal la tratament, ceea ce este destul de greu de estimat. Surse din cadrul clubului spun că perioada de pauză va fi de 3-4 săptămâni. Aici se mai adaugă însă un mini presezon pe care Carvajal ar trebui să-l facă, pentru că în acele 3-4 săptămâni vorbim despre repaos total.

Zidane este astfel forțat să găsească soluții pentru flancul drept al apărării, ținând cont că Danilo a fost vândut în vară. AS notează că antrenorul francez poate conta și pe tânărul Achraf, așa cum s-a întâmplat cu Espanyol, dar prima variantă pentru banda dreaptă ar fi Nacho. Cel din urmă a fost obligat însă să evolueze în flancul stâng din cauza absențelor lui Marcelo și Theo Hernandez.

De asemenea, Zidane se gândește să schimbe sistemul și să joace cu 3 fundași centrali, din cauza nenumăratelor absențe pe care le are în lot. Varane, Sergio Ramos și Nacho ar urma să alcătuiască linia de fund.

Cert este că în cazul în care Carvajal nu va reveni prea curând pe gazon, oficialii Realului vor trebui să achiziționeze un fundaș dreapta în pauza competițională. Momentan, oficialii campioanei Spaniei așteaptă să vadă cum evoluează starea de sănătate a lui Carvajal.

Crescut de Real Madrid, Carvajal a devenit om de bază în 2013, când a revenit la club, după sezonul petrecut sub formă de împrumut la Bayer Leverkusen, în Bundesliga. În această perioadă, Carvajal a câştigat alături de gruparea "blanco" un titlu, o Cupă a Regelui, o Supercupă a Spaniei, 3 trofee UCL, 3 Supercupe ale Europei şi două Mondiale ale cluburilor.

Dani Carvajal şi-a prelungit recent contractul cu Real Madrid până în 2022. Cotat de site-urile de specialitate la 32 de milioane de euro, fundașul de 25 de ani a jucat 170 de meciuri pentru Real, timp în care a marcat 4 goluri și a oferit 27 de pase decisive.