• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Prima ofertă înaintată luni de FC Barcelona pentru serviciile brazilianului Coutinho nu a fost pe placul ”cormoranilor”. În acest sens, catalanii și-au îmbunătițit oferta, care a și fost acceptată de Liverpool. În cursul zilei de vineri fotbalistul urmează să fie prezentat oficial pe Camp Nou.

În cursul acestor zile, o delegație a catalanilor se află în Liverpool unde negociază intens transferul lui Coutinho. Dacă în primă fază nu au avut noroc, trupa blaugrana și-ar fi îmbunătățit oferta marți. Liverpool nu a fost de acord cu oferta propusă de catalani în valoare de 109 milioane de lire sterline (120 de milioane de euro) astfel că discuțiile au continuat.

Reprezentanții clubului Barcelona și-au îmbunătățit oferta și azi ea ar fi fost acceptată de ”cormorani”. În tot acest timp, agentul fotbalistului a zburat la Barcelona acolo unde a tratat la rândul lui cu conducerea clubului blaugrana. În acest caz, Philippe Coutinho va urma să fie prezentat vineri pe ”Camp Nou”. În cursul zilei de luni, Coutinho a vorbit cu antrenorul său, Jurgen Klopp, și și-a exprimat dorința de a părăsi ”Anfield” pentru a juca în campionatul Spaniei. Coutinho va deveni al doilea cel mai scump fotbalist al planetei, după Neymar, care a fost cumpărat de PSG de la Barcelona pentru 222 de milioane de euro.

De când a ajuns la Liverpool, în 2013, Coutinho a reușit să marcheze 34 de goluri în campionatul Angliei. În sezonul precedent, jucătorul dorit de Barcelona a punctat de 13 ori, atâtea reușite având și colegul său din ofensivă, senegalezul Sadio Mane. Coutinho, jucător a fost dorit și de PSG sau Bayern Munchen, a ajuns pe Anfield în 2013, atunci când a fost cumpărat de la Inter în schimbul a 13 milioane de euro.