• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Arbitrajul video este inevitabil, pentru a reduce polemicile, a declarat luni antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, după controversa care zguduie campionatul Spaniei din cauza unui gol valabil neacordat duminică formaţiei FC Barcelona. Antrenorul francez acuză însă faptul că odată cu implementarea VAR se va distruge ''spontaneitatea'' din fotbal.

''Cu siguranţă, vom obţine ceva pe de o parte, dar vom pierde de cealaltă parte. Asta este sigur. Dar inevitabil, în acelaşi timp'', a declarat Zidane într-o conferinţă de presă. ”Bineînţeles că vom face asta şi că vor exista mai puţine controverse, pentru că acesta este totuşi scopul. Singurul scop este acesta: mai puţină polemică. Însă, de cealaltă parte... asta ne va distruge spontaneitatea în ceea ce iubim. Nu avem de ales”, a adăugat francezul.

În ultimele ore în fotbalul spaniol au izbucnit polemicile după meciul dintre Barcelona, liderul La Liga, şi Valencia, a doua clasată, după ce arbitrul nu a acordat un gol valabil al lui Lionel Messi, deşi mingea trecuse cu toată circumferinţa de linia porţii.

Site-urile cotidianelor sportive spaniole s-au inflamat după acest ''gol fantomă''. Ceea ce a relansat în Spania dezbaterea privind asistenţa tehnologică a arbitrajului. Contrar majorităţii marilor campionate europene, La Liga încă nu s-a dotat cu tehnologia liniei porţii. Iar ea nu va introduce arbitrajul video (VAR) decât din sezonul următor.

''Este clar. Tehnologica evoluează şi acest sistem trebuie să permită ameliorarea fotbalului'', a spus Zidane. ''Noi, cei care muncim în fotbal, vrem, fără îndoială, ca fotbalul să progreseze'', a conchis tehnicianul francez. 

GOLUL VALABIL AL LUI MESSI, NEVALIDAT DE ARBITRU: