• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

VIDEO Alaves - Real Madrid 1-2. Cristiano Ronaldo a jucat al doilea meci în La Liga după expirarea suspendării, însă rămâne fără gol marcat în acest sezon în eșalonul de elită al Spaniei. Spre deosebire de runda precedentă, de această dată a fost foarte aproape și a lovit de două ori bara, dar statisticile devin tot mai aspre pentru el.

Ronaldo a fost integralist și pe terenul lui Alaves, dar tot nu s-a "lipit" de gol, în ciuda eforturilor.

Prima dată, starul portughez a trimis mingea în bară în minutul 47, când șutul său din careu a "sters" stâlpul drept și a ieșit în aut de poartă. A doua oară, Cristiano Ronaldo a avut în minutul 63 șansa golului al treilea al lui Real Madrid. A primit pe dreapta, în unghi, a făcut o fentă scurtă în fața unui adversar, apoi a șutat cu stângul, dar mingea a izbit din nou bara dreaptă, după care Sergio Ramos nu a reușit să trimită în poartă din doar câțiva metri.

Este pentru a treia oară când Cristiano Ronaldo lovește de două ori bara în același meci, de când joacă la Real. Prima dată i s-a întâmplat pe terenul lui Deportivo La Coruna, în victoria cu 2-0 a madrilenilor în ultima etapă a sezonului 2015-2016 (VIDEO), când albii au terminat pe locul al doilea, la un punct în spatele Barcelonei. Atunci, portughezul a și înscris cele două goluri ale Realului.

A doua oară când și-a trecut în cont două bare s-a întâmplat în ianuarie 2017, la remiza cu Celta Vigo (2-2 VIDEO) în urma căreia Real a fost eliminată din Cupa Spaniei. Atunci, s-a întâmplat la aceeași fază: prima dată a trimis în transversală cu o lovitură de cap, apoi cu stângul în bara stângă, după ce mingea îi revenise tot lui.

După meciul cu Deportivo Alaves, Ronaldo a ajuns la 18 șuturi pe poartă fără gol marcat în actualul sezon - după cele 12 din meciul cu Betis Sevilla, cu Alaves a avut alte 6. Niciun alt jucător din La Liga nu are atâtea mingi trimise pe poartă fără a înscrie.

Victoria Realului a fost adusă de Ceballos, autor al unei duble la primul meci ca titular în echipa antrenată de Zinedine Zidane.

VIDEO A doua bară a lui Cristiano Ronaldo din meciul cu Alaves