• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Real Madrid continuă strategia de atragere a celor mai talentaţi tineri spanioli, iar primii pe lista campioanei din La Liga sunt portarul lui Athletic Bilbao, Kepa Arrizabalaga, şi fundaşul dreapta al lui Real Sociedad, Alvaro Odriozola.

Potrivit AS, madrilenii vor să-l aducă pe Kepa încă din ianuarie, în timp ce Odriozola este un obiectiv pentru vara viitoare. Oficialii grupării "blanco" sunt optimişti în privinţa negocierilor.

Kepa (23 de ani) va intra în ultimele şase luni de contract cu Bilbao, însă are o clauză prin care poate pleca în ianuarie, în cazul în care un club plăteşte 20 de milioane de euro în schimbul său. Real Madrid este pregătită să achite această sumă.

Conducerea formaţiei din capitala Spaniei nu a dorit să accelereze negocierile înaintea meciului direct, care a avut loc sâmbătă şi s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, pentru a nu-l pune pe tânărul portar într-o situaţie dificilă faţă de propriii fani. Acum, discuţiile pot intra în linie dreaptă, în ciuda faptului că şefii lui Bilbao încă speră să-l convingă pe Kepa să-şi prelungească actuala înţelegere.

"Sunt calm, joc şi mă bucur să fiu pe teren în continuare. Sunt lucruri obişnuite în fotbal, în fiecare an se întâmplă cu jucători diferiţi. Încerc să mă concentrez la ce am de făcut, mă antrenez, încerc să-mi ajut echipa şi privesc înainte", a spus Kepa, atunci când a fost întrebat despre zvonurile legate de transferul său.

În ceea ce-l priveşte pe Odriozola, madrilenii ştiu că dorinţa jucătorului de 21 de ani este de a evolua pentru echipa antrenată de Zinedine Zidane, însă o mutare înainte de finalul sezonului este exclusă. Odată stagiunea încheiată, vor începe negocierile.

Cel mai probabil, Real Madrid va plăti clauza de reziliere de 40 de milioane de euro şi o va face înainte de Cupa Mondială din Rusia, unde atât Kepa, cât şi Odriozola au şanse mari să fie prezenţi, notează sursa citată.