• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Deși sancțiunea FIFA a fost ridicată încă de acum două zile, Barcelona a trebuit să aștepte până astăzi, luni, 4 ianuarie, pentru a-i înscrie la Liga de Fotbal Profesionist pe Aleix Vidal și Arda Turan, jucători transferați încă de astă vară de catalani. Motivul? Nu s-a lucrat în weekend la LFP.

Pentru că nu vor să mai fie surprinși pe viitor de o nouă astfel de sancțiune, care i-a împiedicat să transfere fotbaliști timp de două perioade de mercato, oficialii blaugrana suflă acum și în iaurt, înregistrând cu această ocazie alți 75 de jucători la LFP!

Toți acești 75 de jucători (77, cu Vidal și Turan) au fost achiziționați în perioada în care catalanii erau sub incidența sancțiunii FIFA și nu puteau fi înscriși. Printre aceștia, și coreeanul Seungwoo Lee, care va fi înregistrat abia miecuri, când împlinește 18 ani. Atacantul sud-coreean este, curios, chiar motivul pentru care Barcelona fusese sancționată, în urma unei reclamații anonime trimise la FIFA în ianuarie 2013, după realizarea transferului său. Ulterior, în urma investigației FIFA, s-a descoperit că, pe lângă Lee, Barcelona mai încălcase regulamentul în privința transferurilor ilegale de jucători cu vârsta sub 16 ani și extracomunitari cu vârsta sub 18 ani.

Toate echipele Barcelonei, de la prima până la Barça B și la grupele de copii și juniori, vor primi întăriri astfel, cei 77 de jucători fiind achiziții realizate pentru toate grupele de vârstă.

Vezi mai jos toți jucătorii transferați și înregistrați de Barcelona la LFP: