• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Real Madrid - Barcelona 2-0. După ce s-a impus cu 3-1 pe Camp Nou, formația lui Zidane a triumfat și în returul de pe Santiago Bernabeu și a câștigat Supercupa Spaniei. Ziarul de casă al catalanilor a recunoscut supremația madrilenilor și la fel a făcut și fundașul Gerard Pique.

"Albii au fost net superiorii unei echipe timorate a Barcelonei și care are nevoie disperată de întăriri" e prima frază dintr-un articol al celor de la Mundo Deportivo, care notează că trofeul câștigat de Real a fost "unul pe deplin meritat".

Scorul de 5-1 la general spune tot despre dubla dintre granzii Spaniei. E un semn că Barcelona nu a trecut încă peste șocul despărțirii de Neymar. Deși presa catalană consideră mai degrabă dubla cu Real ca o confruntare din presezon, subliniază că maniera în care a jucat echipa lui Valverde creează multe rumoare și griji în rândul fanilor.

Catalanii nu l-au uitat nici pe Valverde, care a încercat, curajos, să schimbe sistemul, mizând pe un 3-5-2, care nu a dat însă satisfacție. Mai mult, nici jucătorii nu au părut obișnuiți cu acest modul și au simțit o presiune în plus.

Unul dintre cei mai slabi oameni de pe teren în dubla manșă a fost Gerrar Pique, inamicul numărul unu al madrilenilor. Fundașul de 30 de ani a marcat un autogol în manșa tur, a fost depășit ușor de atacanții Realului în ambele partide, iar în meciul de pe Santiago Bernabeu a fost schimbat în minutul 50 din cauza unei accidentări.

Recunoscut pentru declarațiile arogante pe care le are la adresa celor de la Real Madrid, Pique și-a lăudat adversarii. "E prima oară când mă simt inferior în fața celor de la Real. Echipa mea nu trece prin cea mai bună perioadă ca grup sau club. Ar trebui să încercăm să devenim mai buni. Trebuie să acceptăm această înfrângere și faptul că Madridul e mai bun ca noi, însă sezonul este lung și avem timp să ne îmbunătățim jocul" a declarat Pique.