• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Contrele dintre familia lui Neymar și FC Barcelona continuă și după ce jucătorul a fost transferat oficial la PSG. Tatăl fotbalistului îi acuză acum pe catalani de șantaj, după ce aceștia refuză să-i achite lui și fiului său ”clauza de loialitate” în valoare de 26 de milioane de euro.

Dacă nu ne vor plăti, nu aș putea face nimic. Nu mă voi lăsa șantajat. În acest moment, Barcelona și-a pierdut susținerea mea. Până acum, au avut-o. Am fost de partea Barcelonei, încercând să-l conving pe Neymar să rămână. Dar, având în vedere atitudinea conducerii, nu mai pot să rămân de partea lor, pentru că acest contract este foarte explicit și clar”, a declarat Neymar Sr. pentru COPE.

Brazilianul ar fi trebuit să primească acei bani, după 31 iulie, conform contractului semnat în urmă cu un an cu Barcelona. Purtătorul de cuvânt al catalanilor, Josep Vives, a susținut însă că jucătorul a încălcat înțelegerea prin faptul că a început să negocieze cu PSG înainte de respectiva dată și nici nu și-a manifestat în mod public loialitatea față de clubul de pe Camp Nou.

E un bonus de semnare a contractului. Clauza jucătorului a crescut, deci, dacă jucătorul trebuie să plece, ar putea fi un motiv și pentru mărirea clauzei de penalizare, dar acesta este un subiect de discutat în viitor, nu acum”, a încercat să explice tatăl lui Neymar.

Știu că am vorbit despre asta și pot să privesc pe oricine în ochi și să spun ceea ce a fost spus și ceea ce nu a fost spus. Știu ceea ce am făcut. Acum, dacă oamenii nu respectă ceea ce spun, nici eu nu voi respecta ceea ce vor scrie”, a mai spus Neymar Sr.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT