profimedia-0820711433
Bayern Munchen, gata să plătească 40.000.000€ pentru fotbalistul cu doar 7 meciuri pentru Real Madrid
profimedia-0372611970
Ar fi schimbul anului: Liverpool renunță la un titular pentru un star de la Real Madrid!
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Barcelona - Real Madrid e LIVE la Digi Sport 1 (19:00). EXCLUSIV Avem echipele. Surprize de ambele părți

26.10.2013, 02:15

UPDATE 18:05: 

xavi ramos
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Echipa de start a lui Real Madrid: 4-2-3-1

Diego Lopez - Dani Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo - Pepe, Khedira - Di Maria, Modric, Bale - Cristiano Ronaldo

UPDATE 16:30: Digisport.ro îţi prezintă în EXCLUSIVITATE primul 11 al Barcelonei pentru El Clasico.

FC Barcelona 4-3-3: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Fabregas, Neymar


Antrenor: Gerardo Martino 


UPDATE 16:00: Bogdan Socol şi Gică Craioveanu au prefaţat, de la faţa locului, al 226-lea episod din El Clasico.


* La orele 15:00, 17:50, în pauză şi la finalul partidei Barcelona - Real Madrid, vor fi intervenţii în direct la Digi Sport 1, din Spania. El Clasico va fi comentat de Gică Craioveanu, Andrei Niculescu şi Bogdan Socol (de la faţa locului) şi de George Dobre, MM Stoica, Ilie Dumitrescu şi Gabi Balint, din studio.

1. Un eveniment de amploare mondială

„Calmul dinaintea furtunii”, a titrat un cotidian sportiv spaniol - ilustrând cu o imagine a arenei Camp Nou pustie - înainte cu 24 de ore de marele meci, Barcelona-Real Madrid, El Clasico, ”duelul giganților”, „ciocnirea titanilor”. Este vorba de mai mult decât un meci, pentru a parafraza sloganul echipei blaugrana, întrucât Clasicul Spaniei a devenit tot mai mult un Clasic mondial, cu peste 400 de milioane de telespectatori, din peste 50 de țări, urmărind cu sufletul la gură meciul dintre granzii din La Liga.

36 de camere tv vor surprinde fiecare unghi, fiecare gest și fiecare mișcare pe terenul de joc și în tribune sâmbătă seară, 26 octombrie, pe Camp Nou, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, de la ora 19:00, și în format LIVE TEXT&VIDEO pe digisport.ro și m.digisport.ro. Peste 300 de oameni (operatori, producători etc.) vor avea grijă ca meciul dintre Barcelona și Real Madrid să ajungă în casele din toată lumea, din Dubai până în Norvegia și din America de Sud în Thailanda.

2. Statistica întâlnirilor directe e încă de partea Realului

Este întâlnirea cu numărul 226 din istoria El Clasico, în toate competițiile. Statistica este de partea madrilenilor, cu 90 de victorii, 87 de înfrângeri și 48 de remize. În La Liga, în 166 de întâlniri directe, avantajul „galacticilor” este și mai pregnant: 70 de victorii, față de 64 ale catalanilor și 32 de remize.

S-au marcat 743 de goluri până acum în cele 225 de meciuri Barcelona-Real Madrid: 379 au fost înscrise de madrileni şi 346 de catalani. În La Liga s-au înscris 529 de goluri: 270 Real, 259 Barca.

Barcelona a jucat 108 Clasicos în calitate de gazdă, câştigând 60 (56%), pierzând 25 (23%) şi remizând în 23 (21%). Din aceste 108 partide, 77 s-au jucat pe Camp Nou: 41 victorii (54%), 18 înfrângeri (23%) şi 18 egaluri (23%).

În ultimele cinci meciuri, catalanii sunt fără victorie în fața rivalilor. Trei din ultimele cinci partide s-au încheiat cu victoria lui Real Madrid și două meciuri s-au terminat la egalitate. Golaverajul este de 10-6 în favoarea madrilenilor. În ultimul meci disputat pe Camp Nou, formația „blanco” s-a impus cu 3-1.

Dacă va reuși o a doua victorie consecutivă pe terenul Barcelonei, trupa lui Ancelotti va reuși o performanță neegalată de peste 48 de ani! Atunci, Real Madrid a strâns patru victorii oficiale consecutive pe Camp Nou: 1-3 în 22 aprilie 1962, 1-5 în 27 ianuarie 1963, 1-2 în 30 martie 1964 și 1-2 în 28 februarie 1965.

Barcelona are o serie de 21 de meciuri fără înfrângere în La Liga. De altfel, ultima echipă care a învins formația catalană în campionat a fost chiar Real Madrid, în returul sezonului precedent, 2-1, pe Santiago Bernabeu.

Barcelona vine după două meciuri oficiale fără victorie: 0-0 cu Osasuna în La Liga (VIDEO și DETALII AICI) și 1-1 cu AC Milan în UEFA Champions League (VIDEO și DETALII AICI). Ultima dată când a adunat trei jocuri necâștigate la rând a fost în această primăvară. Atunci, pierdea de două ori cu Bayern în semifinalele UCL și remiza în La Liga cu Atletico Madrid.

Dacă nu ar reuși să dea gol împotriva lui Real, ar fi pentru prima dată în ultimii cinci ani și jumătate când Barca nu marchează în două partide consecutive de campionat.

De asemenea, pe teren propriu, catalanii au câștigat tot în ultimele 19 meciuri. Ultima echipă pe care Barca nu a reușit s-o învingă acasă a fost tot Real Madrid, pe 7 octombrie 2012 (2-2).

Cele mai categorice victorii ale Barcelonei, ale lui Real Madrid și egalurile cu cele mai multe goluri marcate din El Clasico:


3. Messi vs. Cristiano Ronaldo

Totodată, El Clasico este „eternul” duel între Leo Messi și Cristiano Ronaldo, considerați cei mai mari doi fotbaliști ai lumii. În ultimele nouă meciuri, portughezul are avantaj în fața argentinianului: 9 goluri marcate față de doar 5 reușite de decarul blaugrana.

Messi și CR7 sunt și fotbaliștii care irosesc cele mai multe ocazii de gol în campionatul spaniol. Până acum, argentinianul a ratat 7 ocazii clare de gol, în timp ce Ronaldo a irosit 9 astfel de ocazii. Până acum, în toate competițiile din acest sezon, Cristiano Ronaldo a înscris 15 goluri (8 în La Liga, 7 în UCL), în timp ce Messi a reușit 12 goluri (8 în La Liga, 4 în UCL).

„Duelul” celor doi în istoria El Clasico:

  • Messi - 25 de meciuri - 18 goluri - 9 goluri pe Camp Nou
  • CR7 - 18 meciuri - 12 goluri - 8 goluri pe Camp Nou

Totuși, Leo Messi poate deveni în acest meci fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate în El Clasico. Deocamdată este la egalitate, pe prima poziție, cu 18 goluri marcate fiecare, cu legendarul Alfredo Di Stefano. Messi a înscris al 18-lea său gol din duelurile Barcelona-Real în ultimul meci jucat între cele două echipe, în 2 martie 2013, pe Santiago Bernabeu, duel câștigat de „galactici” cu 2-1. A fost al 25-lea Clasico pentru decarul blaugrana. Messi a marcat de 9 ori pe Camp Nou și de nouă ori pe Santiago Bernabeu.

Pe stadionul echipei blaugrana, Messi este lider la golurile marcate, la egalitate cu Francisco Paco Gento (Real), ambii cu câte nouă reușite. Cristiano Ronaldo are doar un gol mai puțin: 8.

Ronaldo (care a înscris de 19 ori în 15 meciuri în acest sezon - la club și la echipa națională) a marcat până acum doar 12 goluri în El Clasico, în 18 meciuri jucate.

„Duelul” celor doi în acest sezon:

  • Messi - 12 goluri - 8 în La Liga - 4 în UCL
  • CR7 - 15 goluri - 8 în La Liga  - 7 în UCL 

4. Ambii antrenori sunt debutanți în El Clasico

El Clasico este o premieră pentru ambii tehnicieni. Gerardo Martino și Carlo Ancelotti au venit în această vară, înlocuindu-i pe Tito Vilanova, respectiv Jose Mourinho. Argentinianul are de partea sa cel mai bun start în La Liga în istoria catalanilor (opt victorii și un egal în primele nouă etape), în timp ce italianul aduce un suflu nou în sânul formației blanco, ce pare mai dezinvoltă decât în sezonul precedent.

Imbatabili în marile derby-uri

Ambii sunt neînvinși în marile derby-uri jucate de-a lungul carierei. Martino a jucat meciuri de "superclasico" doar în Paraguay, acolo unde a pregătit-o pe Cerro Porteno, alături de care a câștigat titlul, după ce a triumfat atât în Apertura, cât și în Clausura. În derby-urile cu Olimpia Assuncion a înregistrat două victorii (3-1 acasă, 1-0 în deplasare) și două egaluri (de fiecare dată 1-1).

Barcelona lui Tata Martino încă nu a cunoscut înfrângerea, după primele 14 meciuri oficiale (10 victorii, 4 egaluri). Dacă echipa sa nu pierde azi, antrenorul argentinian va egala cea mai bună sere fără înfrângere a unui tehnician debutant din toată istoria Barcelonei, record deţinut încă de austriacul Richard Dombi (între 14 februarie 1926 şi 24 iunie 1926): 14 victorii şi un egal.

De partea cealaltă, Ancelotti are la activ patru Derby d’Italia, pe când antrena la Juventus (1999-2001). În acei ani, torinezii nu au pierdut meciurile cu Internazionale Milano, adunând trei victorii (1-0 acasă, 2-1 în deplasare, 3-1 acasă) și un egal (2-2 în deplasare). În ultimul sezon și jumătate, când a activat în Ligue 1, a ieșit tot fără vreun meci pierdut.

Cât a condus-o pe Paris Saint-Germain, campioana din sezonul trecut nu a cunoscut înfrângerea în cele trei derby-uri cu marea rivală, Olympique Marseille. Două victorii (2-1 și 2-0, ambele pe teren propriu) și un egal (2-2 în deplasare) au înregistrat parizienii contra lui OM. În plus, Ancelotti nu a pierdut la ultimele sale întâlniri cu Barcelona, în sezonul trecut, în „sferturile” UCL, unde a fost eliminat cu PSG după două remize de echipa catalană.

Carlo Ancelotti a dat piept de şase ori cu Barcelona (de patru ori cu Milan, de două ori cu PSG). A câştigat primul său duel (1-0, pe 20 octombrie 2004), a remizat de trei ori (de două ori cu PSG anul trecut) şi a pierdut de două ori.

5. Duelul celor mai scumpe transferuri

Pe lângă duelul din ultimii patru ani, dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, El Clasico propune, din acest sezon, o nouă dispută sportivă: cea dintre Neymar (21 de ani, 931 minute pe teren în tricoul blaugrana) și Gareth Bale (24 de ani, 169 de minute în tricoul blanco). Cele mai scumpe transferuri făcute de cei doi granzi iberici în această vară (57, respectiv 91 de milioane de euro - sau 101, depinde de sursă) se vor afla pentru prima dată față în față și vor juca în premieră împotriva clubului rival.

Până acum, Neymar a prins pe teren opt din nouă etape în campionat (șase ca titular), adunând 567 de minute și două goluri, fiecare la victorii cu 4-1: cu Sociedad și Valladolid.

A jucat și în toate cele trei meciuri din grupele UEFA Champions League disputate până acum (toate ca titular), adunând primele sale 243 de minute în cea mai tare competiție inter-cluburi, fără a reuși să marcheze.

Neymar, deja o certitudine. Bale, încă nepregătit

Brazilianul a jucat și în ambele meciuri din Supercupa Spaniei, cu Atletico Madrid (unul ca titular), adunând 121 de minute pe teren și marcând golul de pe teren străin, grație căruia catalanii au cucerit trofeul (1-1 la Madrid - VIDEO AICI, 0-0 la Barcelona - VIDEO AICI).

Transferul lui Bale a fost mai problematic, galezul jucând și antrenându-se foarte puțin în lunile premergătoare venirii la Madrid. A adunat trei partide în campionat (una ca titular), unde a debutat cu gol, în fața lui Villarreal, aceasta rămânând singura sa reușită în tricoul blanco, până acum. Are 120 de minute jucate în La Liga, nereușind să stea niciodată pe teren tot meciul.

În UEFA Champions League a apărut în două meciuri (în niciunul ca titular), adunând doar 49 de minute jucate, fără gol.

Barcelona - Real Madrid e în direct la Digi Sport 1, sâmbătă, de la ora 19:00. Fazele VIDEO sunt în timp real pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Etichete: live , real madrid , cristiano ronaldo , messi , neymar , bale , fc barcelona , real , gareth bale , carlo ancelotti , barcelona real madrid , el clasico , in direct la digi sport , camp nou , statistica , blaugrana , barca , galactici , dueluri , confruntari , gerardo martino , blanco , clasico , extraterestri


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
După ce Bayern Munchen i-a dat ultimatum, agentul lui Alphonso Davies a spus lucrurilor pe nume
Bayerns Alphonso Davies - FC Bayern München - Archivfoto RECORD DATE NOT STATED Fußball *** Bayerns Alphonso Davies FC B
Exclusiv Gluma pe care a făcut-o Anghel Iordănescu în timpul întâlnirii cu Carlo Ancelotti: ”Ne-a distrus”
iordanescu ancelotti
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Carlo Ancelotti, așa cum rar a fost văzut. Ce a făcut antrenorul lui Real Madrid în pauza competițională
ancelotti-carlo

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale