• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Tottenham este pe cale să își împartă vedetele între granzii Spaniei. Dacă Harry Kane este urmărit de Real Madrid, rivalii de la FC Barcelona insistă pentru Dele Alli, căruia londonezii întârzie să îi prelungească înțelegerea.

Prima pagină din ediția de luni a cotidianului catalan Sport îl are ca personaj principal pe tânărul mijlocaș al Angliei, alături de titlul: "Obiectivul Dele Alli".

Fotbalistul de 21 de ani este văzut de oficialii grupării de pe Camp Nou ca o alternativă pentru Philippe Coutinho, brazilianul pe care Liverpool a reușit să îl păstreze, în ciuda ofertelor repetate venite dinspre Barcelona.

Dele Alli a fost dorit și de Real Madrid la începutul anului, iar interesul Barcelonei nu este tocmai o noutate, fiind anunțat în prealabil de presa din Anglia. De altfel, catalanii au "sondat" terenul în această vară, iar acum continuă să-l monitorizeze atent pe cel considerat aproape unanim viitorul naţionalei Angliei

În luna septembrie, Tottenham anunțase că e gata să îi prelungească lui Alli contractul, pentru a-l "blinda" în eventualitatea apariției unei oferte din partea granzilor spanioli. Mijlocaşul câştigă 55.000 de euro pe săptămână, în timp ce noua înţelegere ar urma să-i aducă 90.000 de euro.

Cu toate acestea, negocierile nu s-au concretizat, iar situaţia rămâne incertă, astfel că Barça încearcă să profite. O ofertă de 150 de milioane de euro ar putea fi suficientă pentru a convinge conducerea lui Tottenham să-l cedeze pe Alli, scrie Sport. O sumă inferioară celei solicitate de Liverpool în schimbul lui Coutinho, 200 de milioane de euro.

Dele Alli nu este singurul nume important pe lista Barcelonei. Celălalt cotidian catalan, Mundo Deportivo, susţine că vicecampioana Spaniei este pregătită să lupte cu Manchester United pentru transferul lui Antoine Griezmann, principala ţintă a formaţiei blaugrana.