• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

UPDATE 18:50 - Oficialii Barcelonei au ajuns la o înțelegere cu conducerea lui Liverpool privind transferul lui Philippe Coutinho. Potrivit ESPN și The Sun, cele două părți au bătut palma pentru o sumă de 90 de milioane de euro, care poate crește însă până la 120 de milioane de euro, în funcție de performanțele mijlocașului brazilian pe Camp Nou.


O delegație a clubului FC Barcelona a călătorit în cursul zilei de azi la Liverpool pentru a încheia ”afacerea Coutinho”. Clubul ”blaugrana” are acordul fotbalistului și vrea să ofere 90 de milioane de euro plus bonusuri celor de pe ”Anfield”.

Scopul delegației blaugrana este acela de-a perfecta transferul jucătorului brazilian în această săptămână. În același timp, jurnaliștii catalani au anunțat în urmă cu scurt timp că mutarea lui Philippe Coutinho la Barcelona ar fi doar o chestiune de câteva ore. Coutinho poate fi, prin urmare, cel de-al patrulea transfer al ”extratereștrilor” înainte de sezonul 2017-2018, după Gerard Deulofeu (12 milioane de euro), Nelson Semedo (30,5 milioane de euro) și Marlon (5 milioane de euro). Versatilul mijlocaș brazilian, în vârstă de 25 de ani, este unul dintre cele mai mari pariuri al conducerii blaugrana pentru a consolida lotul lui Ernesto Valverde după plecarea lui Neymar la Paris Saint Germain.

Barcelona a negociat intens cu Liverpool și în cadrul zilei de azi a înaintat o ofertă finală de 90 de milioane de euro și mai multe bonusuri financiare în funcție de performanțele brazilianului la noua sa formație. Acționarii clubului Liverpool și-au dat deja acordul, jucătorul la fel, dar operațiunea se confruntă cu refuzul managerului german Jurgen Klopp de-ai da drumul.

De când a ajuns la Liverpool, în 2013, Coutinho a reușit să marcheze 34 de goluri în campionatul Angliei. În sezonul precedent, jucătorul dorit de Barcelona a punctat de 13 ori, atâtea reușite având și colegul său din ofensivă, senegalezul Sadio Mane.

Coutinho, jucător care a fost dorit și de PSG sau Bayern Munchen, mai are contract până în 2022 cu Liverpool. Brazilianul a ajuns pe Anfield în 2013, atunci când a fost cumpărat de la Inter în schimbul a 13 milioane de euro.

Interesant este că în topul celor mai eficienți brazilieni din Premier League apare și colegul lui Coutinho de la Liverpool: este vorba de Roberto Firmino.