• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Transferul lui Coutinho la Barcelona nu a mai fost de actualitate în ultimele zile, catalanii insistând pe alte piste, inclusiv Dembele de la Borusia Dortmund, Di Maria de la PSG și Jean Michael Seri, de la Nice. Ziarul de casă al catalanilor anunță însă că gruparea de pe Camp Nou pregătește un ultim asalt pentru Coutinho.

Barcelona a încasat 222 de milioane de euro din clauza de reziliere a lui Neymar, dar oficialii catalanilor se regăsesc într-o situație stranie. Practic, au o sumă imensă la dispoziție, dar nu au pe cine să o cheltuie. Prețurile jucătorilor au crescut brusc odată cu trecerea lui Neymar la PSG și cluburile cer mult mai mulți bani în schimbul unor fotbaliști pe care în precedenta perioadă de mercato i-a fi lăsat să plece încă de la primele oferte. Avantajul e reprezentat acum și de faptul că fotbaliștii nu au clauze de reziliere trecute în contract (Dembele și Coutinho).

Formația de pe Camp Nou a făcut două oferte pentru Coutinho, ultima de 130 de milioane de euro, dar s-a lovit de fiecare dată de refuzul lui Liverpool. Catalanii s-au gândit să abandoneze pista și să insiste pentru Dembele, dar au întâmpinat aceeași problemă. Borussia Dortmund a refuzat o ofertă de 130 de milioane de euro pentru jucătorul francez

Mundo Deportivo scrie acum că Barcelona va face un ultim efort pentru a realiza transferul lui Coutinho. Reprezentații Barcelonei și cei ai lui Liverpool se vor întâlni la Monaco, acolo unde va avea loc tragerea la sorți pentru grupele UEFA Champions League, iar catalanii vor profita de ocazie și vor face o ultimă ofertă. Conform presei spaniole, suma s-ar ridica la aproximativ 150 de milioane de euro, aici intrând și bonusurile de performanță.

Cele mai scumpe achiziţii din istoria catalanilor sunt, până în acest moment, Neymar şi Luis Suarez, care au costat 88, respectiv 81 de milioane de euro.

De la venirea la Liverpool, din 2013, Coutinho a marcat 34 de goluri în campionatul Angliei. În sezonul precedent din Premier League, jucătorul dorit de Barcelona a punctat de 13 ori, atâtea reușite având și colegul său din ofensivă, senegalezul Sadio Mane. În actuala stagiune, Coutinho nu a apucat să joace pentru Liverpool, din cauza unor probleme la spate.