• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Thomas Vermaelen trece prin momente grele la Barcelona. Fundașul belgian nu a fost deloc folosit de Ernersto Valverde în acest sezon, iar gruparea blaugrana nu l-a lăsat nici să plece după expirarea împrumutului la AS Roma.

”Clubul mi-a transmis că nu pot pleca. A trebuit să rămân, chiar dacă a existat interesul mai multor cluburi. Acum nici nu mai pot juca la echipa a doua. E o situație dificilă”, a spus jucătorul de 31 de ani pentru Derniere Heure.

Belgienii au susținut că echipele care l-au dorit cel mai mult pe Vermaelen au fost Anderlecht, echipa lui Stanciu și Chipciu, și Everton.

Pe de altă parte, Vermaelen a recunoscut că a stat de vorbă cu antrenorul și că își așteaptă rândul.

”E mulțumit de cum mă antrenez. E evident că la un club mare ca Barcelona nu ajung 3 fundași centrali. E nevoie de 4 sau 5. O accidentare sau o suspendare înseamnă că voi ajunge la prima echipă”, a adăugat Thomas.

Vermaelen a ajuns la Barcelona în 2014, de la Arsenal, pentru 19 milioane de euro, dar accidentările nu l-au ajutat să câștige un loc de titular pe Camp Nou. 21 de meciuri și un singur gol și-a trecut în cont acesta, în această perioadă.