• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor: Dimitrov - Goffin (20:00, Digi Sport 2)

Andoni Zubizarreta, fostul director sportiv al Barcelonei, se face vinovat de ratarea altui transfer care ar fi rezolvat una din marile probleme ale Barcelonei. Sport.es anunţă astăzi că Adrien Rabiot, fotbalistul de 22 de ani al lui PSG, a fost foarte aproape de Camp Nou în 2014. Mutarea a picat în principal din cauza fostului oficial.

Adrien Rabiot a crescut enorm în ultimele două sezoane, când, în ciuda vârstei fragede, a început să joace constant pentru vicecampioana Franţei. A adunat deja 108 meciuri pentru parizieni, iar calităţile sale sunt incontestabile. Conform presei spaniole, Barcelona îl urmăreşte şi ar dori să facă o ofertă, însă, exact ca în cazul lui Verratti, e puţin probabil ca mutarea să se realizeze. Totuşi, Rabiot ar fi putut ajunge în Catalunya în urmă cu 3 ani, anunţă sport.es, dacă nu ar fi fost Zubizarreta, fostul director sportiv.

Concret, Rabiot putea semna liber de contract în 2014, după ce intrase în ultimele şase luni de contract cu PSG, formaţie care la vremea respectivă nu îi oferise prea multe şanse să joace. Mama sa, Valerie, i-a contactat pe oficialii catalani pentru a-şi propune fiul, însă Andoni Zubizarreta a considerat că mutarea nu e una utilă. Barcelona tocmai îl luase în acea vară pe Rakitic, un fotbalist cu un profil asemănător, şi a crezut că nu îi poate oferi lui Rabiot prea multe minute. Ceea ce fotbalistul îşi dorea, acesta fiind şi motivul pentru care voia să plece din capitala Franţei.

Această dezvăluire le-a adus aminte tuturor de o altă gafă majoră a lui Zubizzareta. El l-a scăpat printre degete pe Asensio, cu șase luni înainte ca Real să îl semneze. Catalanii au negociat cu agentul fotbalistului și au propus clubului să plătească 2,5 milioane de euro în numerar, iar celelalte două milioane de euro rămanse din clauză mai târziu. Doar că Mallorca a vrut toți banii din clauză plătiți pe loc, într-o singură tranșă. La acea vreme, directorul sportiv al Barcelonei, Andoni Zubizarreta, era de asemenea interesat să-l aducă pe Douglas Pereira de la Sporting Gijon, care i-a și costat pe catalani 5 milioane de euro, astfel că pista Asensio a fost abandonată.

Câteva luni mai târziu, Jose Angel Sanchez, director general al Madridului, a luat telefonul și a parafat pe loc înțelegerea pentru ca transferul să se efectueze în schimbul a 3,9 milioane de euro, Mallorca acceptând o reducere de 600.000 de euro, pentru ca insularii să-l poată păstra, sub formă de împrumut, până în luna iunie 2015. Acum, Asensio a devenit unul dintre cei mai mediatizaţi fotbalişti din lume, prestaţiile sale fiind încântătoare.