• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Printre cele 39 de transferuri de fotbaliști minori din cauza cărora Real Madrid a primit interdicție la achiziții pentru două perioade de mercato se numără și cel al unui junior de origine română.

Flavius Daniliuc este numele atacantului care are cetățenie austriacă, fiind născut la Viena, după ce părinții săi au plecat din România înainte de 1989, potrivit postului de radio Sport Total FM.

În 2011, Daniliuc s-a transferat de la juniorii lui Rapid Viena la Real Madrid, dar clubul din capitala Spaniei a încălcat regulamentul privind transferurile juniorilor. Potrivit legilor FIFA, clubul care transferă un fotbalist sub 16 ani trebuie să le găsească locuri de muncă și părinților.

Madrilenii nu respectat această regulă în cazul austriacului cu origine română. În cele din urmă, micul fotbalist nu s-a adaptat la Real și, în cele din urmă, s-a transferat la Bayern Munchen în urmă cu un an, pe 1 ianuarie 2015.

David Alaba, fundașul stânga al campioanei Germaniei, a avut o contribuție importantă la mutarea lui Flavius Daniliuc. 

Tații lor le-au făcut cunoștință în 2011, la scurt timp după ce juniorul plecase deja la Real. Alaba a menținut legătura cu Flavius, pe care îl "alinta" cu apelativul "Kleine Bro" (frate mai mic).

La rândul său, David Alaba este născut la Viena din părinți imigranți. Mama sa vine din Filipine, iar tatăl său din Nigeria. În Austria a jucat ca junior la SV Aspern (2001-2002) și la Austria Viena (2002-2008), înainte să fie luat de Bayern Munchen (2008).

Sursa foto: sptfm.ro