• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

De câteva zile, ruptura dintre Cristiano Ronaldo și Real Madrid ține prima pagină a ziarelor de sport din toată lumea. Destinaţia agreată de cei mai mulţi e Manchester United, însă interesant e că "diavolii" vor face profit chiar dacă portughezul ajunge la alt club.

United şi PSG conduc cursa pentru semnătura lui CR7, jucător care pare mai departe de Bernabeu cu fiecare zi care trece. Deja fanii englezilor sunt în al 9-lea cer gândindu-se la faptul că fostul idol al tribunelor de pe Old Trafford ar putea reveni şi se estimează că eventualul cost al transferului va fi acoperit până la începutul sezonului doar din vânzarea de tricouri.

Interesant e că As, ziarul de casă al Realului, a realizat astăzi un material prin care explică faptul că United ar fi pe plus şi dacă CR7 alege alt club. Concret, din eventualul transfer, englezii au de primit suma aferentă unui procent de 2,5%. Cu alte cuvinte, la un transfer de 200 de milioane, în conturile lui United ar intra 5 milioane de euro.

De menţionat că şi fostele cluburi ale lui Ronaldo - Sporting şi National - vor beneficia la rândul lor de anumite sume de bani, în cazul unei mutări (prima deţine un procent de 2,25%, în timp ce a doua va primi 0,25%).

Iată câţi bani ar intra în conturile celor trei foste cluburi ale lui Ronaldo, în funcţie de suma de transfer, conform As:

9 trofee a câștigat Cristiano Ronaldo la Manchester United, sub comanda lui Alex Ferguson: 3 titluri în Premier League (2007, 2008, 2009), o Cupă a Angliei (2004), două Cupe ale Ligii Angliei (2006, 2009), o Supercupă a Angliei (2007), o Ligă a Campionilor (2008) și un Campionat Mondial al Cluburilor (2008).