• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Andrei Ivan este disputat, în aceste zile, de două mari cluburi. Pe de-o parte, Steaua, care e gata să achite aproape 3 milioane de euro pentru atacantul Craiovei și care s-a înțeles deja cu Mihai Rotaru, finanțatorul echipei oltene, iar de cealaltă, Espanyol, echipă antrenată de Costel Gâlcă și pe care o preferă și tânărul de 19 ani: ”Nu mă duc la nicio Steaua. Vreau să plec în străinătate. Acolo să-mi fie locul”.

Refuzul proaspătului internațional român de a semna cu Steaua i-a atras critici lui Ivan. Ilie Năstase i-a recomandat ”să-și bage mințile în cap” și i-a prevestit un viitor sumbru.

„Dacă aș fi Gigi, eu nu l-aș lua pe Ivan. Pentru că, dacă vii la Steaua, trebuie să fii cu sufletul la Steaua. Pentru 2 milioane de euro, la ce bani sunt în România, e prea mult. Copilașul ăsta să-și bage mințile în cap. O să piardă acolo unde se duce, că nu o să joace. Are 19 ani. La Steaua avea șansa să joace”, a spus Ilie Năstase.

De aceeași părere - ”Dacă vine la Steaua, joacă, dacă pleacă afară, se ratează” - este și patronul Stelei, Gigi Becali.

”Dacă pleacă afară, nu va juca. Nici la Steaua nu ar juca, dar îl băgăm că dau două milioane pe el. Va juca 25-30 de minute în fiecare meci”, a spus latifundiarul.

În schimb, există și persoane care cred în Ivan și care îl sfătuiesc să aleagă Espanyol și să nu privească înapoi. Gică Craioveanu îl îmbărbătează pe atacantul de 19 ani și îi dă o veste excelentă: ”Espanyol nu are extreme. Andrei are loc de titular acolo”.

”Andrei Ivan e asemănător în multe lucruri cu mine, îi place mai mult să vină din spate, cu fața la joc, nu e jucător care să stea cu spatele la poartă, nu e un jucător static, cum poate să fie, de exemplu, inclusiv Ciprian Marica.

Espanyol îl vrea împrumut, cu opțiune de cumpărare în vară. Nu îl vor în probe, nu poți să testezi un jucător care deja a confirmat, e jucător de națională, Costel îl cunoaște bine. S-a întâmplat cu Halilovic, la Barcelona, a venit la 16-17 ani la ei. L-au dat împrumut, a jucat un an la ei apoi l-au dat, ca să aibă meciuri în picioare. Asta voia să facă Barcelona și cu Andrei.

Eu nu știu ce e la Steaua, nu pot să spun. Eu vorbesc de viitor. Eu nu m-aș duce la Steaua. În momentul în care ești profesionist, poți să alegi. Pe Figo au vrut să-l omoare la Barcelona, s-a dus la Real. Care-i treaba? E profesionist. În momentul în care pleci de la Espanyol, ai altă emblemă. Vii de la o echipă istorică, importantă. Uitați-vă în echipa de start, că Espanyol nu are extreme. Burgui e atacant central, e vârf retras în banda stângă. În banda dreaptă, joacă Gerard Moreno, de la Villarreal. Ivan are loc în prima echipă la Espanyol”, a declarat Craioveanu, ÎN DIRECT la Digi Sport.