• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Carlo Ancelotti a pierdut o finală de Liga Campionilor după ce a condus cu 3-0 la pauză, în 2005, când se afla pe banca lui AC Milan, dar antrenorul italian spune că nu înfrângerea suferită la penalty-uri în faţa lui Liverpool a fost cea mai grea a carierei.

Tehnicianul de 56 de ani susţine că eşecul din derby-ul Madridului, 0-4 cu Atletico, a fost mult mai dificil de suportat, în special din cauza presiunii.

"Eşti judecat în funcţie de rezultate, dar nu poţi câştiga în fiecare an. În mod sigur, nu în Spania, acolo unde este cea mai bună echipă din lume, FC Barcelona, şi o a treia, Atletico, la fel de competitivă.

La Madrid e cea mai dificilă slujbă. E mai multă presiune chiar şi decât la AC Milan. A fost înfrângerea cu Liverpool, din 2005, cea mai dificilă experienţă a mea? Încearcă să pierzi cu 4-0 în derby-ul Madridului", a declarat Ancelotti, într-un interviu pentru Daily Mail.

Rămas fără angajament după despărţirea de Real, Ancelotti susţine că înfrângerea din partida cu Atletico a anulat, practic, toate lucrurile bune realizate în sezonul trecut.

"Am avut 22 de victorii consecutive, dar totul a fost uitat pe 7 februarie, atunci când am pierdut cu 4-0 în faţa lui Atletico", a spus italianul.

Ancelotti recunoaşte că dacă nu ar fi câştigat Liga Campionilor în 2014, chiar după o finală cu rivalii de la Atletico, ar fi plecat de pe Santiago Bernabeu cu un an înainte.

"La Madrid, antrenorul care nu câştigă e demis. Dacă nu aş fi câştigat La Decima, aş fi fost dat afară cu un an înainte, dar ştiam asta atunci când am preluat postul. Nu aveam cum să nu semnez cu Real Madrid, este cel mai important club din lume", a mai precizat Carlo Ancelotti.

VIDEO: Atletico Madrid - Real Madrid 4-0