• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Espanyol pregătește meciul retur din optimile Cupei Spaniei, cu rivala Barcelona, de pe arena Cornella-El Prat. În partida tur, echipa blaugrana s-a impus cu 4-1, astfel că șansele echipei lui Gâlcă de a întoarce rezultatul sunt destul de reduse.

Cu toate acestea, tehnicianul român crede în șansele echipei sale la o ”remontada” istorică. ”Trebuie să facem un meci bun și să câștigăm. Știm deja că e foarte complicat, dar vom încerca totuși. Trebuie să ne pregătim psihic pentru acest meci, nu va fi deloc ușor, dar cel puțin vom lupta cu toate forțele noastre”, a declarat Costel Gâlcă la conferința de presă premergătoare partidei de mâine, de la ora 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Fostul antrenor al Stelei a subliniat că jucătorii săi trebuie să-și îmbunătățească ”jocul de atac”. ”Ratăm mult. Recuperăm multe mingi, dar pierdem balonul prea repede. Trebuie să tratăm mai bine aceste momente”, a mai spus Gâlcă, care a anunțat schimbări în echipă față de meciul cu Eibar, pierdut cu 1-2 în Țara Bascilor:

”La acest meci, concentrarea nu a mai fost la fel. Dacă reducem concentrarea, pierdem multe lucruri, nu mai avem disciplină tactică și fazele de atac nu mai sunt la fel. Motivația contra echipelor mari trebuie căutată în meciurile cu echipele mici. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea. Să continuăm la fel de motivați în fiecare meci”.

În urma incidentelor de la partida tur, dar și de la meciul din campionat, de pe 2 ianuarie, dintre jucătorii celor două echipe, precum și între fanii lui Espanyol și jucătorii blaugrana, Gâlcă le-a cerut atât unora, cât și altora, să se concentreze doar pe meci de această dată. ”În meciul tur au fost tensiuni și sper că acum, pe terenul nostru, să nu se întâmple din nou. Să ne concentrăm doar pe meci și pe nimic altceva. Mereu le cer jucătorilor să trateze o partidă doar ca o partidă și nimic altceva. Nu trebuie să se ajungă la altfel de lucruri.

De altfel, tocmai pentru a da un exemplu și pentru a încerca să stopeze noi incidente între cele două rivale, tehnicienii lui Espanyol și FC Barcelona s-au întâlnit astăzi, marți, 12 ianuarie, pe arena Cornella-El Prat, pe care se va disputa partida, pentru o discuție și o sesiune foto prin care să transmită un mesaj de pace fanilor și propriilor jucători.

Gâlcă a fost printre primii oameni care l-au felicitat pe Luis Enrique pentru câștigarea titlului de ”cel mai bun antrenor al anului” la Gala decernării Balonului de Aur de luni, de la Zurich. Cei doi au petrecut câteva minute discutând, înainte de a se fotografia împreună pe gazonul stadionului lui Espanyol, despărțindu-se cu o strângere de mână simbolică.