• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Neymar joacă din ce în ce mai dezinvolt și se înmulțesc momentele în care își demonstrează tehnica strălucitoare și pare să fie pe cale să transforme preluările pe la spate în "marcă înregistrată".

Dacă Messi impresionează prin eficiență, Neymar este responsabil cu "show-ul" la campioana Spaniei și a Europei.

VIDEO Barcelona - Athletic Bilbao 6-0. La meciul din campionat cu Athletic Bilbao, de duminică, a reușit o preluare genială, din săritură, în timpul jocului, apoi a continuat faza cu o pasă ideală pentru Messi, al cărui șut s-a dus peste poartă.

VIDEO Athletic Bilbao - Barcelona 1-2. A repetat-o și la meciul tur din Cupă, dar numai la încălzirea dinainte de joc. A făcut-o atât de rapid, încât abia după mai multe vizionări se poate observa exact gestul tehnic.

Nu doar cu Bilbao a folosit acest gen de preluare. A făcut-o și cu Betis, la ultimul meci jucat în 2015, iar "arsenalul" său este și mai vast. În precedenta fază din Cupa Spaniei, Barcelona a jucat cu Espanyol. La meciul tur cu echipa antrenată de Costel Gâlcă, Neymar a făcut și o "braziliană" (lambretta pentru spanioli) printre doi adversari, care au reușit, totuși, să îl blocheze, deși au vociferat și au reclamat că sud-americanul ar fi încercat să îi umilească.