• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Favoritul la câștigarea Balonului de Aur din acest an, Lionel Messi, are un început de an 2016 de excepție. Atacantul Barcelonei a marcat un hattrick în victoria Barcelonei cu 4-0 în fața Granadei, pe Camp Nou, sâmbătă, 9 ianuarie.

Argentinianul a marcat 11 goluri în opt meciuri contra Granadei, reușind totodată al 25-lea său hattrick în La Liga. Doar Cristiano Ronaldo (28) are mai multe în istoria acestei competiții.

Messi a marcat primele trei goluri ale întâlnirii, în minutele 8, 14 și 58 și, dacă nu s-ar fi ”insinuat” Neymar cu golul al patrulea, din pasa lui Suarez, în minutul 83, argentinianul ar fi reușit o performanță uriașă. Decarul Barcelonei a fost autor sau coautor la primele 7 goluri marcate de Barcelona în 2016, cu cinci goluri și două assist-uri. Reușita lui Neymar a fost a opta, astfel că argentinianul nu a putut fi implicat în toate reușitele catalanilor din acest an.

Golurile Barcelonei în 2016:

1. Gol Messi
2. Gol Messi
3. Assist Messi
4. Assist Messi
5. Gol Messi
6. Gol Messi
7. Gol Messi
8. Gol Neymar (assist Suarez)

Portarul Granadei se poate considera cel mai ghinionist adversar al lui Leo Messi. Andres Fernandez e goalkeeperul care a primit cele mai multe hattrick-uri ale argentinianului, patru, trei când era la Osasuna și unul la Granada.

33 de hattrick-uri a reușit Messi în carieră, pentru Barcelona (25 în La Liga, două în Cupă, unul în Supercupă și 5 în Champions League)