• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

FC Barcelona a câştigat fără emoţii meciul de pe teren propriu cu Athletic Bilabo, scor 6-0, dar rezultatul şi desfăşurarea jocului puteau fi altele, fără o fază controversată petrecută în debutul partidei.

În minutul 3 al întâlnirii de pe Camp Nou, catalanii au primit un penalty, după un fault comis de Iraizoz asupra lui Luis Suarez. Mai mult decât atât, portarul oaspeţilor a primit şi cartonaşul roşu, astfel că misiunea echipei lui Ernesto Valverde a devenit una imposibilă.

Dacă faultul lui Iraizoz este în afara oricărei discuţii, nu acelaşi lucru se poate spune despre decizia centralului Mateu Lahoz de a-l trimite la vestiare pe goalkeeperul basc, prima eliminare a acestuia în La Liga.

În momentul în care l-a driblat pe portarul lui Bilbao, Luis Suarez şi-a făcut mingea în lateral, astfel că, şi în cazul în care nu ar fi fost faultat, uruguayanul nu ar fi fost în situaţie iminentă de gol.

De asemenea, modul în care Luis Suarez l-a depăşit în faza premergătoare penalty-ului pe Etxeita ridică semne de întrebare. Uruguayanul s-a folosit de braţe pentru a-l da la o parte pe fundaşul vizitatorilor, iar arbitrul ar fi putut fluiera fault în atac.

A fost al zecelea penalty primit de Barcelona în acest sezon, cele mai multe dintre toate echipele din La Liga. Următoarele în acest clasament, sunt, la egalitate, Eibar, Real Madrid şi Sevilla, cu câte 5.

În schimb, nicio lovitură de la 11 metri nu a fost fluierată împotriva catalanilor.

Lionel Messi a transformat fără probleme penalty-ul, iar reuşita sa a reprezentat doar începutul unei alte prestaţii la superlativ din partea elevilor lui Luis Enrique.