• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

În ultimele două sezoane din La Liga, niciun jucător nu a marcat mai multe goluri din afara careului decât James Rodriguez. În înfrângerea cu Sevilla, scor 2-3, columbianul de la Real Madrid a înscris pentru a şaptea oară din afara careului, de când s-a transferat în campionatul Spaniei.

VIDEO: Golul marcat de James în meciul cu Sevilla

Prima astfel de reuşită a jucătorului de 24 de ani în La Liga a venit într-un succes cu 8-2 obţinut în sezonul trecut pe terenul celor de la Deportivo La Coruna. Următoarele victime ale sud-americanului au fost Malaga, Celta Vigo, Almeria, Getafe, Betis şi Sevilla.

Dintre cele şapte goluri cu şuturi din afara careului pe care le-a înscris în Spania, James a marcat cinci în stagiunea precedentă.

Următorii clasaţi în această ierarhie sunt Cristiano Ronaldo şi Parejo, care, în aceeaşi perioadă, au câte 6 goluri din afara careului.

VIDEO: Golurile marcate de James cu şuturi din afara careului