• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

VIDEO. Real Madrid - Real Sociedad. Cristiano Ronaldo este primul jucător de la Gonzalo Higuain (2008) care ratează şi transformă un penalty într-un meci din La Liga. S-a întâmplat în prima repriză a partidei de pe "Santiago Bernabeu".

Prima lovitură de pedeapsă a fost obţinută uşor de "galactici", după un duel între Benzema şi Yuri. Lusitanul de 30 de ani a şutat însă puternic peste poartă. Astfel, pentru prima oară în tricoul lui Real, în La Liga, acesta nu a prins spaţiul porţii, de la punctul cu var, din 56 de tentative.

Cristiano a egalat astfel contraperformanţa lui Messi: cei doi au ratat câte 6 penalty-uri în La Liga. Cristiano a executat 56, în timp ce argentinianul 44.

După execuţia lui Cristiano, Real este pe locul 3 în topul echipelor din Spania cu cele mai multe penalty-uri ratate (100), după Atletico Madrid (117) şi Bilbao şi Barcelona (108).

VIDEO CU RATAREA LUI RONALDO

Cristiano şi-a luat revanşa în minutul 42, atunci când a executat perfect o nouă lovitură de pedeapsă, obţinută după un henţ făcut de acelaşi Yuri. Astfel, Ronaldo a devenit al doilea jucător din La Liga care a marcat cel puţin 50 de goluri din penalty, după Hugo Sanchez (56).

Pe lista jucătorilor din istoria lui Real care au marcat şi au ratat un penalty în aceeaşi partidă se mai află Higuain, Figo, Hierro, Michel, Di Stefano, Molowny şi Kellemann.

VIDEO CU GOLUL LUI RONALDO