• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Raul Gonzalez (38 de ani) va disputa ultimul meci al carierei, în acest week-end. Duminică, echipa legendarului fotbalist spaniol, New York Cosmos, va juca împotriva celor de la Ottawa Fury FC, în finala NASL, iar fostul atacant al lui Real Madrid are ocazia de a cuceri astfel al 22-lea trofeu din carieră.

Clubul căruia i-a dedicat cei mai buni ani ca fotbalist, Real Madrid, nu putea rămâne indiferent la acest eveniment şi, prin intermediul antrenorului Rafa Benitez şi a unora dintre cei mai vechi jucători din lot, l-a omagiat pe cel care a contribuit, de multe ori decisiv, la câştigarea a şase titluri în La Liga şi trei trofee Champions League.

"Fie ca viitorul să-ţi aducă tot atât de mult succes cât ai avut în timpul carierei de jucător. Îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru Real Madrid şi pentru fotbal", a spus Benitez.

Cristiano Ronaldo a depăşit recent recordul de goluri pentru Real Madrid, deţinut anterior chiar de Raul, dar portughezul regretă că nu a putut fi coechipier mai mult timp cu cel de la care a preluat şi tricoul cu numărul 7.

"Vreau să te felicit pentru cariera nobilă pe care ai avut-o. Pentru mine, ai fost un exemplu, nu doar ca jucător, ci şi ca persoană. Ai fost fantastic în cei peste 20 de ani de carieră şi mi-aş fi dorit să jucăm împreună la Madrid mai mult decât am făcut-o, pentru că vei fi mereu numărul 1 aici", a afirmat triplul câştigător al Balonului de Aur.

Alvaro Arbeloa, Pepe şi Marcelo au spus că Raul încă este "un model" pentru toată lumea de la Real Madrid şi s-au arătat onoraţi de faptul că au fost coechipieri cu "El Siete".

Raul Gonzalez a evoluat în tricoul lui Real Madrid în perioada 1994-2010, în care a marcat 323 de goluri. În cele 21 de sezoane petrecute în fotbal, fostul internaţional iberic (44 de goluri în 102 prezenţe) a mai jucat la Schalke, în Germania, unde a marcat 40 de goluri în 98 de meciuri, ajutând echipa să ajungă în 2011 în semifinalele Champions League şi la Al Sadd (Qatar).