• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Zinedine Zidane a jucat pentru Real Madrid timp de 5 ani, purtând numărul 5 pe spate, iar în primele două meciuri ale sale, ca antrenor, echipa a înscris câte 5 goluri. Start perfect pentru tehnicianul francez pe banca lui Real, cu 5-0 cu Deportivo și 5-1 cu Sporting Gijon. Zizou este primul antrenor al lui Real Madrid cu cel puțin zece goluri marcate în primele două meciuri din 1928 încoace, de la Berraondo.

Niciun alt antrenor al Realului din epoca modernă nu a mai avut un start atât de bun pe banca echipei ”galactice”. Zidane a avut nevoie de doar două meciuri pentru a marca 10 goluri, în timp ce Benitez și Pellegrini au avut nevoie de 3, Schuster, de 4, Ancelotti, de 5, Juande Ramos, de 7, iar Mourinho de 8!

Echipa lui Zinedine Zidane înscrie un gol la fiecare 18 minute de joc, marcând 10 în ultimele 180 de minute. Startul perfect nu-l surprinde însă pe fostul ”galactic”.

”În capul meu, știam deja capacitatea echipei. Startul este fantastic, pentru că nu e ușor să înscrii de două ori la rând câte 5 goluri. Știu ce putem și ce vom face în viitor. Suntem încă la început, pentru că vrem să câștigăm trofee la finalul sezonului. Iar pentru asta, trebuie să continuăm în același fel”, a declarat Zidane la conferința de presă de la finalul partidei.

”Am făcut o primă repriză foarte bună cu Sporting Gijon. Am fost determinați și concentrați. Am pregătit bine acest meci și suntem bucuroși de cum a decurs meciul.

Sunt foarte mulțumit de Bale, Benzema și Cristiano. Au fost foarte deciși astăzi și sunt bucuros de felul în care au reacționat. Au lucrat foarte bine și din punct de vedere defensiv.

Vreau să câștigăm cât mai multe meciuri, pentru că la finalul sezonului se decide totul. Trebuie să ne îmbunătățim din punct de vedere fizic. Avem două săptămâni la dispoziție”, a mai declarat Zizou.

Antrenorul Realului a lămurit și problema accidentării celor doi atacanți ai săi, Gareth Bale și Karim Benzema, care au părăsit terenul acuzând probleme medicale.

„Karim a suferit doar o lovitură. La Bale e mai complicat, pentru că e vorba de mușchiul solear și trebuie să așteptăm rezonanța magnetică. Sperăm să absenteze cât mai puțin”, a încheiat Zidane.

Vezi mai jos rezumatul meciului Real Madrid-Sporting Gijon 5-1: