• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Sâmbătă, 13 februarie, de la ora 21:30, în direct pe Digi Sport 3, pe Mestalla, Gary Neville și Costel Gâlcă își joacă ceea ce probabil va fi ultima carte pentru fiecare dintre ei în duelul direct, din etapa a 24-a din La Liga. Ambii antrenori beneficiază de ultimele resurse de încredere ale conducerii cluburilor lor, de aceea întâlnirea de pe terenul ”liliecilor” va fi una crucială.

Costel Gâlcă a beneficiat de intervenția jucătorilor săi, care i-au amânat demiterea, după dezastrul de pe teren propriu, 0-5, cu Real Sociedad, de etapa trecută. Tehnicianul român știe că partida cu Valencia poate fi șansa sa de reabilitare în ochii fanilor și ai conducerii și de aceea își pune toate speranțele în meciul cu Valencia.

”Eu sunt bine, îmi fac griji pentru jucători. S-au antrenat bine în această săptămână, cu multă atitudine și intensitate, ăsta e un lucru pozitiv pentru noi. Intrarea lui Caicedo și Victor Sanchez a adus un plus grupului. Este un moment dificil, dar am încredere totală în jucătorii mei.

Ne-am antrenat ca întotdeauna și nu cred că vom schimba sistemul, dar nu se știe niciodată. Am vorbit cu jucătorii, știm că și antrenorul depinde de ei. Cu siguranță că vom face un meci foarte bun la Valencia.

Când dai peste un meci ca cel de deunăzi (0-5 cu Real Sociedad-n.r.), în care primești goluri atât de rapid, pierzi mult. Acum vom fi mult mai compacți și ne vom asuma mult mai puține riscuri. Vom fi mai pragmatici.

Am simțit sprijinul vestiarului, pentru că s-au antrenat bine toată săptămâna și acesta e un răspuns pentru mine. Jucătorii s-au implicat mult mai mult pentru că situația o reclamă”, a declarat Gâlcă, la conferința de presă premergătoare partidei de mâine.

Gâlcă a stat pe banca ”papagalilor” 11 meciuri până acum, dintre care opt în La Liga și trei în Cupa Regelui. Românul a câștigat doar un meci în campionat, 1-0 cu Las Palmas, și unul în Cupă, 2-1 cu Levante, în Cupă. Bilanțul antrenorului român la echipa catalană:

11 meciuri
2 victorii
2 egaluri
7 înfrângeri

Costel Gâlcă a fost întrebat de jurnaliștii prezenți la conferința de presă dacă se gândește la demisie și dacă a primit cu adevărat un ultimatum din partea conducerii.

„Ultimatum? Vreau să mă gândesc doar la meci și nimic mai mult. Aceste întrebări sunt pentru alții, nu pentru mine.

Meciul cu Valencia e unul vital pentru amândoi antrenorii. Am avut un meci precedent nu foarte bun, atât ei, cât și noi. Vom încerca să dregem situația apelând la atitudinea din alte meciuri.

Emoții? Cu siguranță vor fi. Dar pe măsură ce meciul va avansa, se vor disipa. Sunt jucători de fotbal și în definitiv vor încerca să-și facă jocul.

Demisia? Nu sunt o persoană care se dă bătută ușor, am fost un luptător și voi lupta și acum până la final.

Rezultatul de luni a fost unul foarte, foarte negativ. Când te trezești că scorul e 0-2 după primele două ocazii ale adversarului, simți că ești la pământ și nu am știut să reglăm situația.

Trebuie să ai încredere în munca ta, dar și să avem mai multă grijă. La ce echipă avem, trebuie să dregem situația”, a mai spus antrenorul român.