• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ernesto Valverde i-a luat apărarea lui Samuel Umtiti, după ce fundașul francez i-a ”pus” coarne lui Jordi Cardoner, prim-vicepreședintele clubului FC Barcelona. Gestul fotbalistului de 24 de ani s-a petrecut la o acțiune oficială în care catalanii și-au primit noile maşini pentru sezonul 2017-2018.

Grație parteneriatului pe care FC Barcelona îl are încheiat cu marca de automobile Audi, jucătorii lui Ernesto Valverde și-au primit în cursul zilei de joi maşinile pentru sezonul 2017-2018. După ce fotbaliștii și-au primit noile modele de la constructorul german, a urmat apoi poza oficială. Cu acest prilej, Samuel Umtiti a găsit de cuviință să glumească pe seama lui Jordi Cardoner, prim-vicepreședinte al clubului FC Barcelona.

Fundașul francez de origine cameruneză i-a ”pus” coarne oficialul catalan, spre amuzamentul lui Gerard Pique și Lionel Messi care se aflau exact lângă. Imaginea a devenit imediat virală și cu acest prilej fundașul în vârstă de 24 de ani a fost taxat de opinia publică pentru gestul său nepoliticos. În privința acestui aspect a fost chestionat și Ernesto Valverde, în timpul unei conferințe de presă, susținută vineri înainte de partida pe care Barcelona o va juca cu Celta Vigo (sâmbătă, ora 14:00, Digi Sport 1). Tehnicianul Barcelonei a fost întrebat cum cataloghează gestul fotbalistului său.

”Jucătorii sunt foarte precauți, mai ales când vine vorba de oficialii clubului FC Barcelona. Dar au hazul lor, au de asemenea personalitate și nu putem să-i învinovățim de ceva rău intenționat”, a apreciat Ernesto Valverde. Partida FC Barcelona - Celta Vigo este transmisă sâmbătă, de la ora 14:00, în direct la Digi Sport 1.