• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Barcelona are un start de sezon perfect, iar Valverde vizează deja să doboare recordurile predecesorilor săi.

Catalanii s-au impus fără nicio emoţie la Girona, 3-0, deşi Messi&Co au turat motoarele doar cât a fost necesar, având în minte confruntarea din Liga Campionilor, de săptămâna viitoare.

Chiar şi aşa, formaţia de pe Camp Nou a ajuns la o nouă bornă: punctaj maxim după 6 etape şi un golaveraj impresionant: 20 de goluri înscrise şi doar 2 primite.

Valverde l-a egalat deja pe Guardiola, care în cel mai bun sezon al său pe banca trupei blaugrana a debutat cu 6 victorii (sezonul 2009-2010). În runda a 7-a din acea stagiune, Barcelona a făcut egal pe Mestalla (0-0), însă a rămas neînvinsă timp de 22 de etape. În cele din urmă, Atletico a învins-o, în singurul eşec al catalanilor din acel sezon.

Recordul de victorii la rând în debut în istoria recentă îi aparţine lui Tata Martino. Cu el pe bancă, în stagiunea 2013-2014, catalanii au obţinut 8 victorii din 8 meciuri posibile, remizând în al nouălea meci la Pamplona, contra Osasunei. Golaverajul a fost şi el unul impresionant: 28-6.

Acum, pentru ca Valverde să viseze la egalarea performanţei echipei lui Tata Martino, trebuie să treacă de Atletico Madrid. Etapa viitoare e o formalitate pentru Messi&Co (acasă cu Las Palmas), dar peste două runde se va deplasa la Madrid, pentru un duel cu echipa lui Diego Simeone.