• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Barcelona - Espanyol 5-0. Leo Messi (30 de ani) are un nou rol în jocul Barcelonei. Ernesto Valverde, tehnicianul catalanilor, a venit pe ”Camp Nou” cu o idee definită despre ce va juca de acum înainte ”decarul” grupării blaugrana. Cu el pe bancă, Leo joacă în centrul ofensivei, îndeplinind rolul unui ”9” veritabil.

Nu este pentru prima dată când starul argentinian îndeplinește un astfel de rol. S-a mai întâmplat pe 2 mai 2009, atunci când Pep Guardiola a surprins întreaga asistență de pe ”Santiago Bernabeu”, când l-a trimis pe Messi în atac și pe Eto’o pe bandă. De atunci a urmat o perioadă în care a jucat rolul de ”9” fals. Până în 2014, când la Barcelona au ajuns Luiz Suarez iar el s-a întors pe postul pe care s-a consacrat. Însă, în ambele ipostaze, Messi a avut mereu libertate de mișcare iar asta l-a ajutat.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Valverde a revenit acum la varianta cu Messi mai în centru iar rezultatele se văd și îndreptățesc o astfel de mutare tactică. Argentinianul a marcat cinci goluri în trei partide din La Liga și promite iar un sezon cu multe reușite.

VIDEO cu hat-trick-ul lui Messi din meciul cu Espanyol

În noua poziție, Messi este mai aproape de poarta adversă, crează pericole non-stop.

”Nu este poziția sa de bază, este clar asta, dar a fost o șansă de a-l pune acolo, mai ales că are mereu tendința de participa la jocul de atac, dar de multe ori cobora și pentru a primi. În acest fel, jocul este construit în jurul său și suntem încântați”, a spus Valverde.

În formula grafică alăturată se poate observa care a fost aria de ”lucru” a lui Messi din meciul cu Espanyol, scor 5-0.