• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Noul antrenor al echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, Ernesto Valverde, a mărturisit luni că se simte uşurat să nu-l mai aibă adversar pe Lionel Messi, relatează DPA. 

În prima sa conferinţă din presezon, la terenul de antrenament Joan Gamper, fostul tehnician al lui Athletic Bilbao a fost întrebat cum se simte să-l antreneze pe Messi. 

"E un sentiment de uşurare. Când joci împotriva lui trebuie să încerci să-l opreşti şi n-ai niciodată destui fotbalişti pe teren ca să faci asta. Acum mă pot bucura de felul în care joacă", a răspuns el. 

Întrebat dacă-l va folosi pe jucătorul argentinian într-o poziţie mai retrasă, Valverde a spus că "Messi va continua să dicteze felul în care jucăm". 

"Poate juca în diferite zone ale terenului şi ştim că poate să evolueze în poziţie retrasă şi să contribuie la construcţie, dar ni-l dorim în ultima treime, ca să finalizeze. Acolo face el cu adevărat diferenţa pentru noi", a afirmat antrenorul. 

Atât Valverde cât şi directorul tehnic al Barcei, Robert Fernandez, nu au dorit să comenteze informaţiile potrivit cărora clubul este interesat de Marco Veratti, mijlocaşul italian al lui Paris Saint-Germain. 

"Mă concentrez să lucrez cu jucătorii pe care-i avem. Vreau să am cel mai bun lot posibil, dar e greu să fie îmbunătăţiri, fiindcă avem deja aici cei mai buni jucători", a spus Valverde. 

"Dacă aducem un mijlocaş, vrem să fie capabil să joace pe trei posturi", a menţionat Fernandez. 

Legat de posibilitatea de a vedea o Barcelona fără Neymar, în cazul că un club va plăti clauza de reziliere a brazilianului (222 de milioane de euro), Fernandez a spus: "Nu cred că se va întâmpla asta". Oficialul a adăugat că Barca nu a primit oferte pentru niciun jucător în această vară. 

Agerpres