• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FC Barcelona e lider cu punctaj maxim în La Liga, după primele şapte etape, dar nu toată lumea are motive de satisfacţie în echipa lui Ernesto Valverde.

Thomas Vermaelen a revenit pe Camp Nou în vară, după împrumutul la AS Roma, însă conducerea clubului nu i-a mai permis să plece la o altă echipă, iar acum fundaşul belgian se plânge că nu i se acordă şanse de a juca.

"Cei din club mi-au spus că nu pot pleca. Am fost nevoit să rămân, în ciuda faptului că au fost câteva cluburi interesate de mine. Acum, nu pot juca nici măcar la echipa a doua. E o situaţie dificilă", a declarat Vermaelen, pentru Derniere Heure.

Potrivit sursei citate, de fotbalistul de 31 de ani ar fi fost interesate Everton, dar şi echipa la care evoluează românii Nicolae Stanciu şi Alex Chipciu, Anderlecht.

Belgianul este dispus, însă, să aştepte o oportunitate din partea staff-ului tehnic de pe Camp Nou.

"Evident, ar fi fost un lucru pozitiv dacă al fi jucat câteva minute după revenire. Voi aştepta şi voi fi pregătit dacă echipa va avea nevoie de mine. O suspendare sau o accidentare poate însemna că pot reveni în echipă", a spus Thomas Vermaelen.

Apărătorul crescut de Ajax Amsterdam a fost transferat de FC Barcelona de la Arsenal, în 2014, însă din cauza repetatelor probleme medicale a evoluat foarte puţin în tricoul catalanilor. Lucrurile nu au stat altfel nici în stagiunea trecută, când a jucat sub formă de împrumut la AS Roma.