• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Costel Gâlcă se poate declara un antrenor fericit. La câteva ore după ce s-a oficializat transferul lui Arlauskis, oficialii lui Espanyol au reuşit să se asigure că cel mai important jucător al echipei, Felipe Caicedo (27 de ani), nu va pleca decât în schimbul unei sume importante de bani.

Golgheterul catalanilor s-a transferat în 2014 la Espanyol şi, potrivit înţelegerii, având în vedere că a venit liber de contract, trupa de pe Estadi Cornella-El Prat deţinea doar 30% din drepturile sale federative. Restul de procente îi aparţineau fotbalistului şi agentului, astfel că oricine plătea 10 milioane de euro ar fi fost liber să îl transfere pe fotbalist, evident, dacă şi acesta şi-ar fi dorit.

Curtat insistent de Everton, care voia să găsească un înlocuitor pentru Naismith (transferat la Norwich), Caicedo s-a înţeles azi cu Espanyol, anunţă clubul spaniol pe site-ul oficial. Astfel, catalanii deţin acum în proporţie de 100% drepturile federative ale vârfului. Odată cu această decizie, clauza de reziliere a sud-americanului a fost fixată la 35 de milioane de euro.

Poreclit "Pantera", Caicedo s-a declarat într-un interviu pentru Espanyol TV "extrem de bucuros că va rămâne la club", punctând totodată că "se simte foarte apreciat".

Deşi sursa citată nu a dezvăluit suma pentru care au fost cedate procentele către club, ziariştii spanioli susţin că sportivul din Ecuador a primit aproximativ 3 milioane de euro.

15 goluri în 55 de partide a reuşit Caicedo pentru Espanyol, din 2014 până în prezent