• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ousmane Dembele s-a accidentat în meciul cu Getafe şi verdictul medicilor a fost clar: va lipsi cel puţin patru luni. Totuşi, francezul de 20 de ani a făcut un anunţ neaşteptat prin intermediul reţelei Instagram.

"Trăiască Barcelona! Să revin cât mai curând. Mă întorc în două luni", a scris Dembele, postând şi o poză cu echipa Barcelonei, de la meciul cu Eibar, în care colegii lui au purtat tricouri cu mesajul "Curaj, Ousmane".

 

❤️❤️❤️ #viscabarca #bientotderetour #plusdecrochet😂 #jarrivedans2mois✌🏾

A post shared by @o.dembele7 onSep 20, 2017 at 12:17pm PDT

După accidentarea din meciul cu Getafe, starul venit de la Dortmund a fost însoţit de fratele lui şi de doctorul Ricard Pruna în Finlanda. Acolo, marţi el a suferit o intervenţie chirurgicală coordonată de prestigiosul doctor Sakari Orava, care i-a mai avut clienţi şi pe Vermaelen sau Guardiola.

În continuare, francezul va rămâne sub atenta supraveghere a doctorului Ricard Pruna, care va urmări pas cu pas recuperarea sa.

În meciul cu Getafe, fără să fie atins de niciun adversar, francezul de 20 de ani a simţit o înţepătură la coapsa stângă şi s-a întins pe gazon. Medicii au sosit să vadă despre ce e vorba, iar starul venit de la Dortmund a fost nevoit să ia loc pe bancă.

Iniţial, oficialii i-au calmat pe suporteri, explicând faptul că e vorba doar de o mică ruptură musculară, care va trece după maximum trei săptămâni de repaus, însă francezul a făcut ulterior şi un RMN, aşa cum se obişnuieşte. Rezultatul a fost mult mai grav decât ceea ce anticipau medicii. Concret, francezul va lipsi de pe teren trei luni şi jumătate, astfel că e posibil să nu mai joace în acest an pentru gruparea blaugrana.

105 milioane de euro a plătit Barcelona pentru a-l aduce pe Dembele de la Dortmund. El e văzut de mulţi drept înlocuitorul pentru Neymar, plecat la PSG pentru suma record de 222 de milioane de euro.