• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

În ultimele săptămâni, Barcelona a trăit sub amenințarea excluderii din La Liga, după agitația din jurul cazului creat de referendumul pentru independența Cataloniei. După o serie de probleme ridicate, vicecampioana Spaniei a primit și o veste bună și a aflat condițiile în care ar putea continua în campionatul iberic, chiar și în cazul unei rupturi între regat și comunitatea autonomă din care face parte.

Chiar și președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, anunțase că se ia în calcul mutarea într-o altă ligă, spaniolii ar face tot ce e posibil pentru ca clubul de pe Camp Nou să rămână în prima divizie iberică.

La baza unei astfel de decizii ar sta aspectele financiare. Ziariștii de la Sport au scris un material despre impactul economic care ar fi cauzat de plecarea clubului catalan din Spania.

În prezent, meciurile Barcelonei și Realului au cea mai mare audiență, atât pe plan intern, cât și internațional, iar o eventuală plecare a catalanilor din La Liga ar conduce și la o renegociere a sumelor în schimbul cărora sunt vândute drepturile TV, iar cluburile spaniole (inclusiv Real Madrid) ar urma să primească mult mai puțini bani.

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, Javier Tebas, rămâne pe poziții, însă, pentru moment, spunând că cluburile catalane ar putea fi excluse din campionatele spaniole, dacă ”rebeliunea continuă și, în final, triumfă”.

Știu că ei (adică FC Barcelona, Espanyol, Nastic de Tarragona, Reus și Girona) vor să continue, dar legea spaniolă este clară”, a mai spus, în urmă cu scurt timp, Tebas.

După afirmațiile legate de faptul că Barcelona s-ar putea înscrie într-un alt campionat, inclusiv Premier League, în cazul independenței Cataloniei, Arsene Wenger s-a poziționat împotriva acestui demers.

Sper ca Barcelona să continue să joace în Spania. Ar distruge unitatea geografică și bunul simț. De ce nu i-am invita pe Celtic sau Rangers în Premier League, pentru că ei (n.r. - scoțienii) sunt deja parte din Marea Britanie. Ar avea mai mult sens decât s-o invităm pe Barcelona.

Pe de altă parte, dacă relațiile politice dintre Spania și Catalonia nu se vor îmbunătăți, Catalonia va fi susținută de Anglia, lucru care nu va fi bine văzut pe plan internațional”, a declarat managerul lui Arsenal.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT